Nyheter

Filtrera
Inför IF Elfsborg-GIF Sundsvall

Inför IF Elfsborg-GIF Sundsvall

Det börjar så sakteliga lukta allsvensk fotboll igen. På grund av VM-kval, där bland annat gamla GIF-bekantingarna Runar Mar Sigurjonsson, Ari Skulason och Jon Gudni Fjoluson säkrade plats till nästa års slutspel i Ryssland, har Allsvenskan fått stå åt sidan under två veckor. Men i helgen är det alltså dags igen.
GIF Sundsvall reser ner till Borås för att ta sig an ett Elfsborg som på senaste tiden gått någon typ av kräftgång. Tränarbyte och fem matcher utan seger samt 18 insläppta mål har Borås-laget i ryggen. 5-2 borta mot AIK och dessförinnan 6-0 borta mot Malmö är självklart resultat som river upp sår i ett lags självförtroende, men man ska veta att det Elfsborg i grunden är ett bra lag och man ligger på tredje plats i tabellen om flest gjorda mål i årets serie.

GIF Sundsvall då. Precis som Elfsborg kommer man från en riktig tillrättavisning, en lektion i effektivitet delades ut av Djurgården precis innan uppehållet. 5-0 hade vi på tavlan när domaren blåste av matchen. Men till skillnad mot Elfsborg så hade man före Djurgårds-debaclet fem raka matcher utan förlust och var det formstarkaste laget av alla i serien.

Vi frågade mittbacken Eric Björkander hur han såg på matchen mot Djurgården:

– Det var såklart väldigt tungt att åka på en sådan käftsmäll, speciellt när vi hade haft en väldigt fin svit inför den matchen och varit obesegrade i 6 raka matcher.Nu har det varit landslagsuppehåll och vi har tränat på bra och är revanschsugna att göra bra resultat igen, så snacket är positivt och nu är det ny match på söndag. Man märker att alla är spelsugna och vill bidra till laget nu inför slutspurten. Det har varit extra mycket kamp på träningarna senaste tiden.

Du har haft en riktigt bra säsong och glatt publiken med bra insatser. Hur har det känts personligen och var mittbacksplatsen något du hade funderat över innan denna säsong?

– Överlag har det känts bra, även om jag har haft några mindre bra insatser. Jag har fått ett stort förtroende från tränarna och känner att jag har utvecklats mycket den här säsongen. Men det är fortfarande matcher kvar och det gäller att avsluta bra. Jag hade inte trott att jag skulle spela mittback den här säsongen och jag tror inte det var många andra som trodde det heller. Men jag trivs bra där och tycker positionen passar mig ganska bra.

Ett Elfsborg i gungning på söndag, hur ska ni göra för att besegra dom?

– Elfsborg är ett bra lag och spelar en fin fotboll, dem har haft lite sämre resultat nu på senare tid och är säkert också revanchsugna, precis som vi. Så det kommer bli en tuff match. Det gäller att försöka hålla dom i de minst farliga ytorna och att ha ett bra försvarspel. Sen att vi sätter dit chanserna vi skapar och krigar för varandra i 95 minuter.

17:30 imorgon 15 oktober så visslar domaren igång matchen.