Filtrera
Ahmed Yasin stjälpte GIF Sundsvall

• Publicerad 14 augusti 2017
  • A-laget

GIF Sundsvall öppnade i vanlig ordning piggt. Efter tre minuter lyckades Linus Hallenius ta sig fram genom Häcken-försvaret och passade Steindórsson som dessvärre inte hade något lyckat skott.

Strax därefter var det Häckens tur och Naurin fick göra dubbla räddningar. Båda lagen skapade flera chanser i första halvlek. Bland annat satte häckens Chisom Egbuchulam bollen i mål men domaren blåste för offside.

För GIF Sundsvall var Hallenius och Larsson de spelare som var inblandad i det mesta framåt. Hallenius hade först en nick på mål och därefter en passning fram till Larsson som pressade denna hårt men som Abrahamsson i mål lyckades fånga in.

I den 22:a matchminuten tilldelades Häcken straff efter att Marcus Danielsson rivit ner Egbuchulam i straffområdet. Ahmed Yasin klev fram och satte distinkt bollen i mål trots att Tommy Naurin gick åt rätt håll.

Eric Larsson fortsatte att mata på längs kanten och skapade en del farligheter men efter målet kändes det som om GIF Sundsvall tappade en del av spelet och stressade för mycket. Det slogs iväg alldeles för mycket lätta bollar och Häcken tog allt mer över.

GIF Sundsvall var offensivt bra i 25 minuter i första halvlek men tappar som nämnt efter målet. I halvtidsvila 1-0 till Häcken.

I andra halvlek försöker GIF trycka på för en kvittering men skapar inga riktigt farliga målchanser. Fortsatt mycket onödiga bollar som slogs bort.

Häcken skulle slutligen punktera matchen när Ahmed Yasin åter gjorde sig hörd när han efter en omställning fick ta mark från halva plan och sköt in 2-0 till Häcken.

GIF Sundsvall huvudtränare Joel Cedergren sade till Cmore efter matchen:
– Det är inte tillräckligt bra när vi inte vinner. Det är en allvarlig situation när vi ligger på kvalplats och inte vinner matcher.

GIF Sundsvall ligger alltjämt på kvalplats och har en mycket viktig match nästa måndag mot Kalmar som ligger en poäng före. Matchen spelas hemma på Idrottsparken klockan 19.00.