Åkeby om Svenska Cupen: Vi satsar på att gå vidare

GIF Sundsvall möter Arameiska-Syrianska i den andra omgången av Svenska Cupen. Manager Sören Åkeby berättar varför cupen blir extra viktig i år.

- Cupen har gjort om till detta år och kommer faktiskt inte att avgöras förrän i maj 2013 då finalen spelas på nya Nationalarenan, säger GIF Sundsvalls manager Sören Åkeby.

- Efter omgång 2 väntar ett gruppspel där lagen som är kvar i cupen delas in i åtta grupper om fyra lag. De tre gruppspelsmatcherna spelas, som jag förstår det, i mars och då får ju lagen väldigt bra matcher av tävlingskaraktär på vårsäsongen. Vi hoppas nå detta gruppspel och kan då ladda upp med det inför Allsvenskan 2013 – där vi hoppas spela nästa år.

Motståndarna i andra omgången är ett lag från division två, Arameiska-Syrianska. De tog en imponerande seger i cupens första omgång då man slog ut division ett norras serieledare Vasalund med 3-2 hemma på Brunna IP.

- Det är ett lag från division 2 som jag ska erkänna att jag inte har full koll på ännu men jag ska givetvis studera dem nu inför vår cupmatch mot dem.

- För oss blir det viktigt att vi tar matchen på allvar. Gör vi det så ska vi kunna nå nästa omgång av cupen och då väntar gruppspelet till våren.

Sture Olsson skriver:

det är litet nonchalant mot motståndarlaget, måhända inte att ha missupfattat deras klubbnamn, men att som du tycka att det är en ”småsak”

John skriver:

Ta det lungt Sture. Bete dig som en civiliserad person och sluta haka upp dig på småsaker som ett stavfel. 

Sture Olsson skriver:

GIF:s nästa motståndare, i Svenska Cupen, heter Arameiska Syrianska och inget annat. Det ser inte snyggt ut med slarvigt skrivna namn på hemsidan även om det bara är en bokstav som saknas. Hoppas på rättelse!
Distanssupporter i Uppsala