Nyheter

Filtrera
Möt Tobias Eriksson i dagens matchprogram

Möt Tobias Eriksson i dagens matchprogram

  • Publicerad 3 oktober 2020
  • A-laget

Tobias Eriksson intervjuades i matchprogrammet inför GIF-AFC den 3/10.

Efter tio säsonger i Småland och Kalmar FF vände Tobias Eriksson 2019 tillbaka till GIF Sundsvall.

Återkomsten blev inte någon höjdare eftersom den slutade med degradering till Superettan.

– Ända sedan det blev ett faktum har mitt mål och min drivkraft varit att hjälpa GIF Sundsvall tillbaka dit man hör hemma – till Allsvenskan. Den chansen finns fortfarande kvar och jag kommer att göra allt för att det ska bli en realitet, säger Tobias när serien nu kliver in i sin sista tredjedel.

Tobias Eriksson, 35 år, hann med 53 allsvenska matcher och sex mål med GIF Sundsvall innan han 2009 flyttade till Småland och Kalmar FF.
Förra säsongen var han tillbaka i Medelpad och gjorde fyra mål på 18 matcher.

När vi skriver 2020 så spelar han för första gången sedan 2007 i Superettan. Den gången slutade det med allsvenskt avancemang och det är just det Tobias har i sikte även nu.

– Vi har kanske inte skapat oss det allra bästa utgångsläget men jag både tror och hoppas att vi ska vara med och fightas när det drar ihop sig. Förhoppningsvis har vi klarat av vår svacka för året, säger Tobias.

Efter en mindre lyckad period så har GIF Sundsvall nu två raka segrar och upp till den allsvenska kvalplatsen skiljer sex poäng, inte mycket med tanke på att det återstår 30 poäng att tävla om.

– Vi har i alla fall brutit den negativa trenden vi hade. Förhoppningsvis kan vi nu få till en trend åt andra hållet, säger Tobias.

Hur ser du på senaste matchen mot Trelleborg?

– Ska man vara ärlig så var det om man ser till helheten inte någon av våra bättre prestationer den här säsongen. Vi gjorde inte rätt saker i defensiven, och inte heller i offensiven. Men det studsade vår väg och när det gäller just det så känns det som att vi har lite att ta av.

När den sista tredjedelen av Superettan startar idag så ligger GIF Sundsvall sexa i tabellen. Minst sex poäng måste plockas in – och minst tre lag måste passeras för att GIF Sundsvall ska få möjligheten att spela om avancemang.

– Backar man tillbaka bandet tills att vi oturligt föll borta mot Halmstad i en toppmatch så var känslan ändå bra. Men sedan blev det förlust också mot AFC Eskilstuna och dessutom gick jag sönder i den matchen. Jag kan säga att det därefter var oerhört frustrerande att sitta på sidan och se när vi förlorade flera matcher i rad.

Vad var det som hände där och då?

– Tror mycket blev mentalt, vi funderade för mycket och vi blev obeslutsamma. Men det har vi lagt bakom oss. Vi kan bara påverka framtiden.

Tobias har varit med i 16 av GIF Sundsvalls matcher – både som startspelare och inhoppare. Ett mål har det blivit.

– Jag hade en hackig försäsong. Det var många småskador, någon hjärnskakning, samt sjukdom. Det var inte direkt optimal förberedelse om man säger så. Kände mig sedan i bra form när skadan kom och sedan har jag fått jobba mig ikapp igen. Hoppas att slutdelen av säsongen ska bli min bästa, säger Tobias.

AFC Eskilstuna står för motståndet ikväll – tankar?

– De hade en tuff start på säsongen och det man hela tiden har känt kring dem är att de har mer kvalité än vad tabellen säger. Det är ett oberäkneligt lag att möta. De har individuell skicklighet men ä kanske inte alltid så strukturerade. Känns som att det är vi som får stå för det strukturerade i den här matchen.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken är din största fobi? Ormar!

Starkaste barndomsminnet? Som liten (4-5 år) när jag var i Lofsdalen med familjen och jag och min morfar spelade fotboll på en stor grusparkering. Sedan fiskade vi i sjön och jag fick dra upp några abborrar. Vi avslutade kvällen med att gå in och sätta oss i bastun. Bra känslor!

Om du bara fick äta en maträtt för resten av livet, vad hade det blivit? Svårt då jag gillar mycket och olika sorters mat. Men får nog säga tacos ändå.

Nämn några artister du lyssnar på just nu? The Killers och Smith & Tell.

Hur fördriver du tid på resor till bortamatcher? Jobb, plugg och sover.

Mål eller framspelning? Framspelning.

Har du bunkrat något speciellt under coronaperioden? Svarta bönor.

Hur du hittat något nytt intresse under den här lite mer isolerade tiden? Trädgårdsarbete.

Snabbmat? Händer ibland.

Fika? Oftare och framförallt med min son.

Vilket är ditt favoritord? ”Okej”.

Har du några laster? Trots att jag känslig för att mjölkprodukter så är jag väldigt svag för glass. Ingen bra kombo.

Vem är din favoritidrottare, och du får inte säga någon fotbollsspelare? Roger Federer. Perfektion och ödmjukhet. Ren klass.

Vilken är din käraste ägodel? Kokkaffepannan.

Vilken är den bästa julklapp/present du fått? Nintendo 64.

Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom fotbollen. Vad skulle det vara? Tydliggöra handsregeln.

Skulle du aldrig klara dig utan? Träning.

Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare? ”Now you play in the fucking B-team until you fucking learn”. David Wilson på ett träningsläger till mig när jag spelade lite väl svårt centralt i en internmatch A- mot B-laget.

Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig? Soligt och kallt. Kristallvit snö och en dag på fjället tillsammans med nära och kära.

Om du skulle vara med i ett tv-program, vilket skulle du vilja vara med i då? Mästarnas Mästare.

Läcker fint eller glidtackling? Båda.

Vem anser du är mest underskattad i GIF Sundsvall? Oliver Berg.

Favoritfärg? Grön.

Till aktuellt matchprogram