Nyheter

Filtrera
Äntligen ny hemmamatch!

Äntligen ny hemmamatch!

20 dagars väntan är över, nu är det dags för match på hemmaplan! På måndag kommer IFK Norrköping till Norrporten Arena. Formstarka Peking kommer till Sundsvall med en bra form och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och den sista slutade oavgjort mot AIK. Matchen sparkas igång klockan 19:00.

GIF Sundsvall har i många matcher spelat bra fotboll men resultaten har inte alltid reflekterat det. I borta matchen mot Helsingborg var slutsiffrorna 2-0 till hemmalaget trots att stora delar av spelet tillhörde Giffarna. På samma sätt spelade Sundsvall nästan ut Elfsborg på hemmaplanen men matchen vanns ändå av gästerna. Efter den matchen sa Elfsborgsprofilen Anders Svensson att det var den mest oförtjänta vinsten i hans karriär.

Dessa matcher följdes upp med en borta match på Tele2 arena mot Hammarby. Efter en jämn match kunde Sundsvall åka hem med tre poäng efter en 2-1 seger med avgörandet i slutminuterna. Det var här vändningen skulle komma detta det var nu resultaten skulle rulla in till gördel för Giffarna. Så kom Gefle, ett lag som Sundsvall har haft svårt för i Allsvenskan. Gävlelaget vann även detta norrlandsderby med 3-1 på deras nya arena Gavlevallen.

Tillskillnad från Sundsvall så är Norrköping ett av de formstarkaste lagen i Allsvenskan. Det är bara Djurgården och Göteborg som har ett bättre facit än Norrköping de senaste sex matcherna där de har spelat ihop 13 av 18 möjliga poäng.

Mycket av lagets framgång kan tilldelas lagets anfallspar som tillsammans har gjort tio mål. Emir Kujovic har gjort sex och Christoffer Nyman har gjort fyra.

Matchen är den femte hemmamatchen för GIF Sundsvall och man letar fortfarande sin första hemmaseger. Kom och heja fram Norrlandslaget till tre nya poäng nu på måndag!

Tillsammans är vi GIF Sundsvall – Norrlandslaget!