Nyheter

Filtrera
Auktion med Christian Beijer!

Auktion med Christian Beijer!

Ta chansen att vara med och hylla ett magiskt ögonblick i Tomas Brolins, Giffarnas och svensk fotbolls historia och bidra till att fler barn och ungdomar får chansen att avlossa en cykelspark på Idrottsparken.

Den 11 juni 1987 debuterade Tomas Brolin i GIF Sundsvall och Allsvenskan då han som 17-åring blev inbytt i 60:e matchminuten i hemmamatchen mot Elfsborg på Idrottsparken i Sundsvall. Redan efter några få minuter testade han en cykelspark som gick strax utanför.

De 3 218 i publiken på Idrottsparken anade då att ryktet som gått om talangen hos tränare Grönhagens unge elev från fotbollsgymnasiet var motiverat. Efteråt pratades det mer om det första smakprovet på hans begåvning än att matchen slutat 1-1, och de som numera säger sig varit på plats kan förmodligen räknas i tiotusental.

Turligt nog förevigades detta magiska ögonblick påpassligt av Sundsvalls Tidnings fotograf Jan Olby. Bilden har sedan dess nått en närmast ikonisk status och momentet är en milstolpe i sagan Tomas Brolin. Några år senare var han stjärna i Parma och Italien, gjorde mål för Sverige i EM 92 och VM 94 – där han blev uttagen i världslaget.

Därför känns det självklart att fira att Tomas debut nu fyller 30 år. GIF Sundsvall gav Sundsvallskonstnären Christian Beijer i uppdrag att fånga skottet på sitt högst färgstarka sätt i en målning med en personlig tolkning av den klassiska bilden.

Originalmålningen, som mäter 50 x 50 cm och signeras av såväl Christian Beijer som Tomas Brolin, auktioneras ut av GIF Sundsvall, med slutdatum den 11 juni, kl. 20.15, på minuten 30 år sedan Tomas debut. Målningen kommer senare i år även att finnas tillgänglig i en numrerad serigrafi i begränsad upplaga.

Överskottet från auktionen går oavkortat till GIF Support, klubbens satsning för att stötta barn och ungdomar i klubben genom att dessa ska kunna ansöka om ersättning för fotbollsutgifter, för att de inte ska behöva välja bort fotboll om familjen har det tufft ekonomiskt.

Ta chansen att vara med och hylla ett magiskt ögonblick i Tomas, Giffarnas och svensk fotbolls historia och bidra till att fler barn och ungdomar får chansen att avlossa en cykelspark på Idrottsparken.

Målningen kan med fördel avhämtas av vinnaren hos klubben, men tillförlitlig frakt kan även ordnas till självkostnadspris i samråd med konstnären.

För att komma till auktionen, klicka här!