Nyheter

Filtrera
Back 2 Basics – Bredsand

Back 2 Basics – Bredsand

  • Publicerad 11 februari 2015
  • A-laget

Vi på GIF Sundsvall anser att en av de viktigaste delarna av ett barns uppväxt är den sociala sammanhållningen som olika idrotter ger. Oavsett om det handlar om fotboll, friidrott, handboll eller ridning så är det en miljö där barn kan få träffa nya kompisar och samtidigt utvecklas socialt. 2008 startade vi därför upp projektet Back 2 Basics för att ge fler barn och ungdomar chansen att utöva idrott och bli aktiva medlemmar i en idrottsförening. Vi åkte till Bredsand för att hälsa på Carl Berglund, som är ledare för Back 2 Basics i Bredsand och vi passade på att ställa lite frågor till Carl om hans tankar kring Back 2 Basics.

Hur länge har du varit ledare för Back 2 Basics i Bredsand?
 –
Det är väl mellan 1 och 2 år ungefär, sedan jag började här så har jag tappat kollen på tiden, men tiden går fort när man har roligt!

Hur många barn brukar det komma på vintern?
 –
Vi brukar väl vara som idag runt 20. Det är jättekul att de tar sig an tiden och kommer hit efter att ha varit i skolan hela dagen.  Något som förvånar mig varje
gång är hur barnen lyckas hålla upp energin och springa runt som om det gällde
livet varje gång. Det är en av många faktorer som visar tydligt på hur glada
barnen är att ha möjligheten att komma hit och umgås/leka/träna med barn i sin
egen ålder i en trygg miljö.

Hur är på det sommaren?
 –
När vi hade lägret i somras så var det otroligt många barn, inget jag kunde räkna och det var jätteroligt. På sommaren så brukar vi spela på gräsplanen här i Bredsand, men när den är upptagen så går vi istället över till grusplanen, för barnen så kvittar det, huvudsaken är att de får spela/leka.

Vad har förändrats kring Back 2 Basics sedan du tog över för nästan två år sedan?
 –
Det som förändrats mest är nog jag själv. Att arbeta med de här barnen är så otroligt givande och jag utvecklas verkligen som människa här, vilket jag är väldigt tacksam över.

Har du några framtidsvisioner för projektet?
Det vore ju underbart ifall vi fick möjligheten att ha en lite större lokal här på vintern. Just nu så fungerar det utmärkt när vi är 20 personer. Men när det kommer fler barn till programmet så skulle en större lokal passa oss bättre. 

IMG_1581 
IMG_1590