David Myrestam blickar västerut

David Myrestam lämnar GIF Sundsvall för norska Tippeliganklubben Haugesund. Klubbarna har kommit överens om ett upplägg som gör att David är FKH:s spelare redan i Augusti.

GIF Sundsvall tappar sin vänsterback till den norska ligan. Haugesund, som skrev ett förhandskontrakt med David, och GIF Sundsvall har förhandlad om att få till en övergång redan till kommande transferfönstrets öppnande och nu har klubbarna kommit överens.

GIF Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom kommenterar övergången så här:

- Vi hade väldigt gärna velat ha David kvar i GIF Sundsvall och vi gjorde allt vi kunde för att övertyga honom om att det är här han har sin bästa utvecklingsmiljö. Tyvärr för oss så ville David och hans rådgivare satsa på ett annat alternativ. Lyckligtvis har GIF och Haugesund kommit överens om upplägg som gör att David kan spela för sin nya klubb redan i augusti.

25-åringen gjorde därmed sin 92:a och sista(?) match för GIF Sundsvall i söndagens bortamatch mot Kalmar FF.

- Vi vill tacka David för sin tid i klubben under vilken han stått för en fantastisk utveckling där jag skulle vilja säga att han idag nästintill knackar på dörren till landslagsspel. Vi önskar David lycka till i sin nya klubb och hoppas att han en dag i framtiden åter kommer att spela i den norrländska matchtröjan med GIF på bröstet.