Nyheter

Filtrera
”Det gäller verkligen att vi ger allt för varandra där ute”

”Det gäller verkligen att vi ger allt för varandra där ute”

  • Publicerad 18 augusti 2017
  • A-laget

GIF Sundsvall har en mycket viktig match framför sig när de möter Kalmar FF hemma på måndag klockan 19.00. Kalmar ligger ett poäng före GIF Sundsvall på en trettondeplats och båda lagen tampas om att ligga över kvalstrecket.

GIF föll senast borta mot BK Häcken trots att man inledningsvis var med i matchen och skapade flera målchanser. Häcken tilldelades en straff i första halvlek och gjorde därefter ytterligare ett mål i andra halvlek och resultatet fastställdes till 2-0 och vinst för hemmalaget.

Kalmar FF förlorade senast borta mot serieledarna Malmö FF. Hemmalaget förde matchen från början till start och vann överlägset med 6-0.

GIF Sundsvalls mittback Eric Björkander gav sina tankar kring förlusten mot Häcken och kommande match mot Kalmar.


Förlust senast mot Häcken hur skulle du sammanfatta matchen?

– Vi hade en tuff bortamatch mot Häcken. Jag tycker att vi under stora delar av matchen spelar bra. Vi skapar flera chanser men får tyvärr inte in bollen. Sedan får vi en straff emot oss i första halvlek som är tung att få. Jag tycker ändå vi fortsätter och försöker att spela. Vi är nära att kvittera, men det lilla sista fattas. I andra halvlek fortsätter vi med vårt spel. Sedan i slutet chansar vi lite för att få in en boll, men så kan de kontra in 2-0. Det är en tung förlust men jag tycker ändå vi kan ta med oss delar från vårt spel och chanserna vi skapade.

Varför sitter inte målen?

– Jag vet inte. Det är svårt att svara på, men jag tror liksom bara att vi fortsätter och tror på vårt spel så kommer det komma till slut. Bara för att vi inte gjort mål så ska vi sluta att spela vårt spel.

Viktig match nu på måndag mot Kalmar FF, hur går tankarna?

– Det är klart att det är en oerhört viktig match, vilket alla matcher är nu. Kalmar ligger precis före oss i tabellen och det gäller verkligen att vi ger allt för varandra där ute och tar tre poäng den matchen. De är ett av de lagen som vi fajtas mot i slutet och det gäller att vi tar alla poäng vi kan. Det är klart att det är en viktig match nu hemma mot Kalmar men samtidigt är det många matcher kvar att spela om. Det gäller inte bara att ta poäng i den här matchen utan det gäller att fortsätta ta poäng framöver också. Det är många matcher kvar att spela om och det får man inte heller glömma.

Du har fortsatt fått beröm nu under säsongen, hur känns det för din egen del?

– Det är alltid kul att få beröm och att folk säger att man gjort något bra det är alltid roligt. För egen del har det känts helt okej, framförallt har jag fått spela och fått förtroende av tränaren, vilket jag är väldigt glad över. Men fokus ligger på att laget ska göra det så bra som möjligt och att vi ska avsluta den här säsongen på bästa sätt.

Vad är känslan i truppen?

– Även om vi är i en tuff situation så tycker jag att känslan är positiv och att alla jobbar för att vara så bra som möjlig. Det gäller att vi verkligen sluter samman nu när vi är i den situation vi är i och inser allvaret.

Foto: BILDBYRÅN