Nyheter

Filtrera
En poäng efter svängig match

Det var krispigt, för att inte säga kallt i luften när matchen mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping kickades igång. När vi cirka två timmar senare stirrade på måltavlan så skulle vi alla vara rörande överens om att matchen inte påminde ett dugg om den mållösa matchen vårmatchen lagen emellan.

Det dröjde fyrtio sekunder innan Romain Gall, som opererade fint i ytan mellan bortalagets mittfält och backlinje, kunde sticka en boll i djupet på Linus Hallenius som högg som en blodtörstig varg och sköt. Men Mitov-Nilsson räddade.

När det hade gått en kvart av matchen hördes det gastas om att Sundsvall hade 29% och Norrköping 71% i bollinnehav. Tittade man till matchen lät det ganska logiskt även om känslan på intet vis tydde på att Sundsvall var utspelade. Man låg rätt och lät Norrköping ha boll men försvarade sig med den äran och stack upp i kontringar.

När klockan så hade tickat upp till tjugotre minuter så kastade Noah Sonko Sundberg sitt patenterade långa inkast, Marcus Danielsson skarvade och Daniel Sjölund lekte sprattelgubbe och fick bollen på handen och straff till Sundsvall. Marcus Danielsson klev fram och var säkerheten själv i vanlig ordning och 1-0 Sundsvall, ett resultat som stod sig till halvtid.

Andra halvlek flyttade Norrköping upp, satte högre press och lyckades störa Sundsvall. Tommy Naurin stod på huvudet och räddade flera gånger. Men så plötsligt fick Romain Gall en boll i fart, han tunnlade gamle GIF-backen Jon Gudni Fjoluson och satte fart mot mål. Han vände bort en back och fick felträff på avslutet som letade sig in i mål, 2-0 Sundsvall.

Åtta minuter senare fick så Alexander Jakobsen, mannen som fått smeknamnet ”Danmarks Ronaldinho” fritt läge i straffområdet. En strumrullare och en touch på en GIF-back senare så hade vi 2-1 och match igen.

Norrköping hade tagit över vid det här laget och utdelningen skulle komma, fjolårets succéspelare i Gefle, Simon Skrabb, drog på ett vobbelskott som via Tommy Naurin styrdes i mål, 2-2 och vid det laget varsin poäng för lagen.

Men innan det var färdigt så hade båda lagen kunnat avgöra. Romain Gall pricksköt i stolpen utanför straffområdet och i den nittiofemte minuten drev David Moberg-Karlsson fram och sköt även han i stolpen. Men inga fler mål och delad poäng.