Nyheter

Filtrera
Eric Larsson kvitterade på Gavlevallen

Med Noah Sonko Sundberg avstängd och med Robin Tranberg skadad så ställde GIF Sundsvall upp med Stefan Ålander som mittbackskollega till Marcus Danielsson. Den 19-åriga Jonathan Morsay som debuterade mot Falkenbergs FF fick även han chansen från start och stod för en väl genomför insats.

GIF Sundsvall såg pigga ut från start och skapade sig ett par chanser tidigt i matchens inledning. Peter Wilson löpte sig fri och fick så när en tå på bollen men Gefles målvakt Andreas Andersson knep bollen först. Någon minut senare var det ett liknande läge för Johan Eklund som inte heller hann dit först.

Det var dock Gefle som tog ledningen i den 16:e matchminuten när Johan Bertilsson rätt obehindrat kunde skjuta in 1-0 till Gefle. Bertilsson som är Gefles främste poänggörare.

GIF Sundsvall fortsatte att trumma på och man hade ytterligare ett antal lägen. Morsay sköt strax utanför och likaså Smajl Suljevic. I slutskedet av första halvlek fick GIF Sundsvall en hörna som Stefan Silva tog hand om och Marcus Danielsson var den som nådde högst på bollen och var nära att kvittera för Sundsvall men bollen ville inte riktigt slinka in i mål och i halvtidspaus ledde Gefle med 1-0. Ska även sägas att även Gefle hade en del farligheter. Flertalet inlägg matades in i straffområdet och skapade oreda i GIF-försvaret.

I andra halvlek var det inledningsvis något lugnare tempo. GIF Sundsvall jagade dock på för en kvittering och Gefle var snabba med att ställa om när de väl fick chansen. Simon Skrabb hade ett jätteläge för Gefle men anfallaren placerade bollen strax utanför. Tommy Naurin gjorde en stabil insats i målet och stod för ett par vassa räddningar.

Efter ett par skott rakt på Gefles målvakt så testade den tidigare Gefle-spelaren Eric Larsson lyckan och fick till ett kanonskott och drämde in GIF Sundsvalls kvitteringsmål. Med ny energi i GIF Sundsvall så skapade man ytterligare lägen. Gefle tryckte på ordentligt i slutskedet av matchen men lyckades inte hitta mål och resultatet 1-1 stod sig matchen ut. Nu är GIF Sundsvall ännu ett steg närmre det Allsvenska kontraktet och på torsdag är det dags för nästa match när IFK Göteborg kommer på besök till Norrporten Arena.