BK Häcken – GIF Sundsvall

• Publicerad 19 oktober 2015

GIF Sundsvall hade chansen att säkra det allsvenska kontraktet, men Häcken var det starkare laget och kunde kontrollerat vinna på hemmaplan med 3-1. På plan saknades för dagen Tommy Naurin som hade känningar i ryggen.

Sundsvall inledde matchen dåligt och saknade både initiativ och engagemang. Med tre minuter spelade knoppade Samuel Gustafsson in Häckens lednings mål då han relativt obehindrat kunde skjuta ett hårt skott på mål som var otagbart för Lloyd Saxton i GIF-målet.

GIF Sundsvall agerade passivt och blev gediget tillbakatryckta, men mot slutet av andra lyfter man sig och lyckades skapa ett par farliga lägen som sedan resulterade i en kvittering då Pa Amat Dibba briljant skjuter in 1-1 i den borte gaveln, framspelad av Sebastian Rajalakso.

Strax innan halvtidsvilan blev GIF Sundsvall också tvungen att göra ett byte då Joakim Nilsson kolliderade med egen målvakt och blev tvungen att kliva av planen. Jón Gudni Fjoluson ersatte Nilsson och strax därefter gick man till halvtidsvila med resultatet 1-1.

GIF öppnade andra halvleken piggt men det var Häcken som i den 56:e åter kunde ta ledningen med 2-1 genom Michiel Hemmen som högg på bollen då Saxston i målet lämnat en olycklig retur. Därefter var det Häcken som dominerade och visade upp ett effektivt passningsspel.

Senare i matchen byttes Adam Chennoufi och Shpetim Hasani in men varken de eller någon av de övriga spelarna lyckades att få dit bollen. Närmast var Rúnar Már Sigurjónsson och Robbin Sellin som både drog på ett varsitt skott på mål men som Häckens målvakt Peter Abrahamsson fick tag på.

Inhopparen Dardan Rexhepi stängde matchen helt då han gjorde 3-1 till Häcken då han lobbade bollen i mål och Häcken kunde ta hem en ytterligare seger på Bravida Arena.

GIF Sundsvall får således vänta på att säkra det allsvenska kontraktet, men chansen dyker åter upp redan nu på söndag då man ställs inför Helsingborgs IF på hemmaplan.

Nu ser vi till att fylla Norrporten Arena och laddar om inför den sista hemmamatchen för året!