BK Häcken-GIF Sundsvall

• Publicerad 7 juli 2018

Efter segern mot Sirius med 3-1 var det mungipor uppåt i det Sundsvallska lägret. Men efter matchen mot Häcken så skulle minerna vara annorlunda. Göteborgslaget vann matchen med 3-0 och Giffarna fick resa hem till Norrland tomhänta.

Det var Sundsvall som hade mest boll inledningsvis, man visade upp ett passningsspel som varit både vackert och vägvinnande tidigare under säsongen dock utan att skapa några riktiga farligheter, något som skulle visa sig hålla i sig hela matchen.

Den största farligheten man skapade under den första halveken, eller ja under hela matchen, var när Maic Sema glidtacklade fram en boll till vårens succéspelare Romain Gall som gavs ett öppet läge, men bollen gick utanför.

Annars skulle Häcken få sina chanser via slarvigheter från bortalaget. Först serverades Alhassan Kamara ett friläge där Eskelinen gjorde en jätteräddning. Strax därefter serverades Irandust ett jätteläge och den gången gjordes inget misstag, 1-0 till Häcken. Inte nog med att man låg under så fick man även tacka av Linus Hallenius som klev av skadad i den tjugoåttonde minuten med en befarad revbensskada.

Det skulle inte bli bättre i den andra halvleken, i den fyrtioåttonde minuten kallade Juanjo Ciercoles på bänkens uppmärksamhet. En ryggskada och även han fick kliva av.

Med knappa kvarten kvar fick Eskelinen vända sig om och hämta bollen i nät igen efter att Faltsetas dragit på en rökare till 2-0 och innan matchen var slut passade Nasiru Mohamed på att utöka ledningen till 3-0.

Nej, det var inte Giffarnas dag utan man får vända hem och ta nya tag inför AIK hemma på NP3 Arena den femtonde juli klockan 14:00.