Djurgårdens IF-GIF Sundsvall

• Publicerad 1 april 2019

Den långa vintern är äntligen över med allt vad det innebär. Vårdagsjämning, grusiga vägar och allsvensk premiär! GIF Sundsvall tog sig ner till huvudstaden för att möta Djurgårdens IF och hade förhoppningar om en rivstart i årets upplaga av Allsvenskan.

Det blev dock inte riktigt den start laget hoppats på. Djurgården började starkt och skrapade fram en hörna i matchminut tio. Bärkroth lyckades på hörnan hitta den forne GIF-spelaren Kevin Walker som lite för enkelt kunde stånga in bollen. Släkten är som bekant värst och Stockholmslaget kunde räkna hem en tidig ledning.

Situationen blev kort därefter ännu mer dyster när Bärkroth återigen lyckades hitta ett Djurgårdshuvud med ett inlägg. Denna gång var det Buya Turay som nickade men resultatet blev detsamma – mål och 2-0 till hemmalaget.

Men skam den som ger sig! Sundsvallskaptenen Linus Hallenius fyllde på dagen 30 år och han bjöd in till kalas. Med halvtimmen spelad vände han sig med boll strax utanför straffområdet och drog till med sin vänsterdoja. Bollen vek sig i en båge över DIF-målisen och Sundsvall reducerade till 2-1. Därefter började Giffarna ta sig in i matchen allt mer, men resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

Till andra halvlek gjordes ett taktiskt byte av Joel Cedergren. Oliver Berg fick komma in istället för Eric Björkander och trebackslinjen förändrades till en klassisk 4-4-2-formation. Det skulle snabbt visa sig ge resultat. Tio minuter in i halvleken fick Omar Eddahri bollen längs med vänsterkanten. Ett avvaktande försvarsspel gav honom yta att vackert skruva in bollen i bortre krysset. Om Hallenius stod för kalaset så stod Eddahri definitivt för den finaste presenten. Kvitterat 2-2 på Tele 2 Arena!

Utan tvång om att jaga mål kunde Sundsvall börja rulla boll som man gjorde så många gånger under fjolårets säsong. Även om man inte skapade särskilt många vassa målchanser lyckades man hålla ett till synes frustrerat Djurgården på avstånd. Matchen drogs ner på tempo och resultatet stod sig till slutvisslan. En stark poäng på bortaplan från ett tvåmålsunderläge, och en vass debut från Eddahri som stod för ett mål och en assist mot sin förra klubb. Som sagt; släkten är värst.