IF Elfsborg – GIF Sundsvall

• Publicerad 15 oktober 2017

IF Elfsborg-GIF Sundsvall. Två lag som kom från två riktigt tunga förluster, Elfsborg 2-5 mot AIK och GIF Sundsvall 0-5 mot Djurgården. Det skulle ganska snabbt visa sig vilket av lagen som såg ut att ha hämtat sig bäst.

När Linus Hallenius rullade igång bollen för att sätta igång matchen så var det startskottet på en av Sundsvalls kanske bästa halvlekar i år.

Sundsvalls anfallsspel var stundtals briljant och man stormade fram med både yttermittfältare och anfallare. Man spelade sig ur lägen på ett lugnt och metodiskt sätt och Elfsborg kom i princip ingenstans. I den sjunde minuten revs en GIF-spelare ner och spanjoren David Batanero stegade upp. Han klippte till men fick se bollen styras i muren och ner till Kristinn Steindórsson som måttade och hittade en djupledsgående Linus Hallenius som med en touch fick bollen till en fristående Peter Wilson som kunde raka in sitt fjärde mål för säsongen och vi hade 1-0 till Sundsvall. Sedan följde nära på en kavalkad av farliga omställningar från Sundsvalls sida och med lite mer skärpa och lite flyt så hade vi kunnat ha både två och tre noll innan det var halvtid. Precis innan halvtid bytte Elfsborg in den gamle mål-sprutan Lasse Nilsson, ett byte som skulle spela betydande roll när vi någon timme senare summerade matchen.

Andra halvlek drog igång och det syntes att Janne Mian fått sina gulklädda mannar att tänka om. Elfsborg jobbade sig in i matchen utan att för den sakens skull vaska fram några riktiga hundra procents-chanser. Men så skulle han dyka upp, en tråkig bekanting till Sundsvall. Fjolårsmatchen IF Elfsborg-GIF Sundsvall innehöll en tremålsskytt och han heter Issam Jebali. Anders Randrup som inte varit på planen ens en minut spelade in bollen i straffområdet, Noah Sonko Sundberg var någon halvmeter ifrån och Jebali drog till på ett tillslag, bollen slog retligt i stolpen och in bakom Tommy Naurin. Jebali syntes springa och hämta bollen för att gå för seger, men det var Sundsvall som skulle visa på en slutforcering. Framspelaren Randrup hade en märklig dag, assist, gult kort, sedan ytterligare ett gult kort och med andra ord ett rött kort och utvisning. Sundsvall gick för tre poäng och när klockan tickade in på den sista minuten så drog Jörgen Horn iväg en långboll, Lasse Nilsson tog emot på ett mycket kompetent vis och sköt på ett tillslut med vänstern. Bollen under Naurin och 2-1 Elfsborg och ridå ner.

Sammanfattningsvis en väldigt bra genomförd bortamatch av Sundsvall, rent spelmässigt, men ett desto tråkigare resultat.

Närmast väntar en hemmamatch för Giffarna, på söndag klockan 15:00 tar man emot IFK Norrköping.