Falkenbergs FF – GIF Sundsvall

• Publicerad 30 maj 2015

Efter två raka förluster mot Gefle IF och IFK Norrköping kunde GIF Sundsvall åter ta poäng. Matchen mellan Falkenbergs FF och GIF Sundsvall slutade 1-1 och Sundsvall åker således hem med 1 poäng i bagaget.

Det var en blåsig tillställning på Falkenbergs IP, vilket också syntes på spelkvalitén hos de båda lagen. GIF Sundsvall ställde upp med liknande startelva som i matchen mot Norrköping, den förändring som gjordes var att Stefan Ålander ersatte Rúnar Már Sigurjónsson på innermittfältet, då den sistnämnde är avstängd.

GIF Sundsvalls farligaste målchans i första halvlek var i den 4:e matchminuten efter att Eklund hittade Dibba som flippade bollen med höger utsida strax utanför den bortre stolpen. Falkenberg öppnade matchen starkast och hemmalaget hade en del farliga chanser på mål. De flesta på fasta situationer.

I den 9:e matchminuten hade Hakeem Araba ett farligt läge efter ett inlägg, men avslutet gick strax utanför mål. Araba som visat sig i bra form då han gjort mål i samtliga 6 föregående matcher. I den 31:a matchminuten gick Sellin hårt in i ryggen på Christoffer Carlsson vilket resulterade i en frispark där Tommy Naurin fick göra två snabba räddningar i följd.

Strax innan avblåsning av första halvlek slog Adam Chennoufi ett fint inlägg till Eklund som drog till med en vänstervolley som dessvärre gick i famn på Falkenbergs målvakt Otta Martler. Första halvlek blev mållös och präglades av kamp och studsande bollar där ingen av lagen fick i ordning sitt spel. GIF Sundsvall i ordentlig motvind, vilket gjorde det svårt att lyfta de längre bollarna som stannade upp i luftrummet.

Vädret gjorde sig också åter tillkänna, då det i halvtidspaus började hagla febrilt, men domare Kristoffer Karlsson kunde några minuter senare blåsa igång andra halvlek. Falkenberg gjorde ett byte i paus Christoffer Carlsson byttes och in kom Johannes Vall. Det blev åter mycket Falkenberg som startade starkare i andra halvlek. Efter att Carl Wede fick en knuff och ramlade omkull i GIF Sundsvalls straffområde och domare Karlsson friade blev det upprört bland Falkenbergs-supportrarna.

GIF Sundsvall svarade med en omställning där Eklund vann boll på mittlinjen, Ålander slog en djupledspass till Dibba som släppte bollen vidare till Chennoufi som placerade in denna i det vänstra hörnet. Chennoufis första Allsvenska mål. GIF Sundsvall fick mer fart under fötterna och kunde hålla mer boll inom laget.

I den 59:e matchminuten blev det hörna för GIF Sundsvall och efter en del tjongades runt straffområdet nickade Jón Gudni Fjóluson till Joakim Nilsson som nickade i stolpen, ytterst nära en utökad ledning för GIF Sundsvall.

Falkenberg jagade dock en kvittering och i den 63:e minuten blev det en frispark för Falkenberg ca 1 meter utanför GIF Sundsvalls straffområde. Carl Wede klev fram och tryckte till bollen som var otagbar för Naurin. Bollen gick in i högra krysset via stolpe, 1-1.

Falkenberg tog åter initiativ och GIF Sundsvall gjorde tre byten under senare delen av andra halvlek. In kom Daniel Sliper, Leo Englund och Dennis Olsson. Ut gick Robbin Sellin, Pa Dibba och Robert Lundström. Under senare delen av matchen tappade matchen tempo båda lag blev stillastående och statiska. Resultat fastslogs till 1-1, vilket kändes som ett rättvist resultat sett till helheten. Som sagt 1 pöäng tar vi med oss hem till Sundsvall och redan nu börjar vi och ladda inför nästa match som spelas borta på onsdag den 3/6 mot Halmstads BK klockan 19.00.