Gefle IF – GIF Sundsvall

• Publicerad 20 maj 2015

”Norrland tillhör oss” stod det på Patronernas banderoll inför matchen, i läktar kampen så stämde det men på planen var det Gefle som fortsätter att vara bättre än GIF Sundsvall i dessa norrlandsderbyn. Matchen slutade 3-1 och det blev en lyckad premiär på Gavlevallen och GIF Sundsvall får åka hem utan poäng denna gång.

Matchen sparkas igång av GIF Sundsvall. Giffarna går direkt till anfall och i den andra minuten får Adam Chennoufi ett bra skottläge men bollen går strax över ribban. Gefle går direkt på kontring och kommer ner längs högerkanten med ett inlägg mot Oremo som nickar bollen mot mål men Tommy Naurin räddar, på returen kan Johan Bertilsson rulla in bollen i öppet mål, 1-0 till Gelfe IF efter tre minuter.

Efter målet håller GIF Sundsvall mest boll men Gefle står för de farligaste målchanserna. Framför allt Dioh Williams skapar oreda i Sundsvalls försvaret. Gamle Gefle spelaren Eric Larsson ser ut at vara mycket sugen på att göra mål mot sitt gamla lag, han kommer från sin vänsterbackposition fram till straffområdet där han skjuter ett skott som täcks undan.

Första halvleken på Gavlevallen slutar 1-0 till hemmalaget efter det tidiga målet. Halvleken var jämn sätt utifrån spelet men Gefle stod för fler farliga lägen och leder rättvist. På läktaren har GIF Sundsvalls Patroner ett övertag mot hemmasupportrarna och låter både högre och mer.

Gefle sparkar igång andra halvleken. Precis som den första halvleken så börjar den andra med ett tidigt Gefle mål. Återigen kommer bollen ner på högerkanten så kommer ett inlägg mot den bortre stolpen där Williams enkelt kan nicka in bollen i mål, 2-0 till hemmalaget i matchminut 50.

Direkt efter avspark kommer man än en gång till ett farligt läge men bollen täcks undan till hörna. Gefle spelar bra och Sundsvall är tillbakatryckta. Samtidigt värmer Leo Englund, Sebastian Rajalakso och Daniel Sliper upp.

Robbin Sellin bryter in från sin högerkant och skjuter ett bra skott mot mål, målvakten räddar och styr ut till hörna. Hörnan slås in mot Stefan Ålander som trycker till ett hårt skott som är mycket nära att smita in men målvakten är med och räddar. Sundsvall är på jakt efter en reducering.

Sundsvall är mycket nära mål igen efter en hörna, både Pa Dibba och Johan Eklund är på bollen men bollen vill inte in i mål.

Gefle gör det första bytet, utgår Bertilsson målskytten från första halvlek in kommer Jacob Ericsson.

Adam Chennoufi bryter igenom Gefle försvaret men är påväg att trilla men bollen söker sig vidare till Johan Eklund som enkelt kan rulla in bollen i ett öppet mål. En välförtjänt reducering efter att GIF Sundsvall radat upp målchanser, 2-1 i 68:e minuten och matchen lever.

I 72:a minuten gör Sundsvall sitt första byte, PA Dibba går ut och in kommer Leo Englund.

Strax efterbytet kommer Gefle till ett snabbt anfall och återigen är det Williams som kommer till avslut! Skottet går strax utanför stolpen, Giffarna vänder snabbt och är på jakt efter en kvittering.

Gefle gör sitt andra byte och deras andra målskytt går ut och in kommer Dardan Mustafa. Ett skönt byte för Sundsvall för Williams har varit riktigt farlig hela matchen.

När Sundsvall jagar en kvittering är det tillslut Gefle som får målet. I den 79:e minuten kommer Gävlelaget loss efter en tilltrasslad situation vid hörnflaggan. Ett skott kommer som stutsar igenom Jon Fjólusons ben och fram till Johan Oremo som trycker in bollen i mål för sitt sjätte mål för säsongen, 3-1 till Gefle IF.

I samband med målet gör Sundsvall sitt andra byte, Adam Chennoufi har spelat klart och in kommer Daniel Sliper som gör sitt tredje inhopp för säsongen. Drygt tio minuter senare gör Sundsvall sitt sista byte när Sebastian Rajalakso kommer in för spel, ut kommer Robbin Sellin.

Gefle får stående ovationer från publiken på 6357. Matchen slutar 3-1, ett snöpligt slut på matchen för GIF Sundsvall som var nära att kvittera till 2-2 men släppta istället in ett tredje mål.

Laget får ta nya tag till hemmamatchen den 25 maj när IFK Norrköping kommer till Norrporten Arena.