GIF Sundsvall – AFC United

  • Publicerad 2 april 2017

Regn och rusk över Idrottsparken men de som väl hade tagit sig till arenan bjöds på ett par riktigt fina mål och en härlig GIF-seger i premiären av Allsvenskan.

Det var bort laget och nykomlingarna AFC Eskilstuna som tog ledningen efter 25 minuter när Sasa Matic lyfte in bollen som märkligt hittade in bakom Tommy Naurin genom vänstra stolpen. Innan dess hade GIF Sundsvall övertaget och inledde spelmässigt bättre, men hemmalaget fortsatte att trumma på trots målet och kvitteringen skulle komma efter ett fint avvägt inlägg av Kristinn Steindórsson som Peter Wilson kunde nicka in.

Strax innan paus kunde GIF Sundsvall också ta ledningen när Dennis Olsson stod för ett fint förarbete och Lars Krogh Gerson kunde trycka 2-1.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att trycka på och Marcus Danielsson stormade in och mål och forcerade in bollen över mållinjen.

Med 20 minuter kvar av matchen tappade GIF Sundsvall spelet och bjöd in AFC som skapade hörna på hörna men som aldrig lyckades få bollen i mål och slutresultatet fastställdes till 3-1.