GIF Sundsvall – AIK

• Publicerad 23 september 2015

I första halvlek var GIF Sundsvall spelmässigt det bättre laget även fast det var AIK som tog ledningen i den 38:e matchminuten. Efter ett inkast av Mohamed Bangura hittade bollen sig vidare till Alex Silva Pereira som sköt in bollen i mål via Tommy Naurins vänstra stolpe och 0-1 till AIK.

Innan AIK:s ledningsmål hade Pa Amat Dibba ett par farliga chanser men där anfallaren inte lyckades hitta rätt och där AIK:s målvakt Patrik Carlgren var något vassare, i halvtid stod det således 0-1.

I andra halvlek kändes det mest som att AIK spelade på resultat, men GIF Sundsvall lyckades ändå skapa ett antal målchanser. Det var dock ingen av spelarna som lyckades få det att lossna även fast både Rúnar Már Sigurjónsson och Robbin Sellin testade att skjuta åtskilliga gånger.

I slutskedet av matchen lyckades AIK utöka sin ledning efter en frispark av mittbacken Jos Hooiveld några meter utanför straffområdet. Rúnar Már Sigurjónsson som fick gult kort är nu avstängd under nästa match och kommer således få stå över den kommande matchen mot Göteborg.

GIF Sundsvall gör det spelmässigt bra, men i sista tredjedelen det saknas det skärpa. Härnäst väntar som nämnt IFK Göteborg och man möter dessa den 28/9 klockan 19.00 på Gamla Ullevi.