GIF Sundsvall – Åtvidabergs FF

• Publicerad 14 september 2015

GIF Sundsvall invigde matchen med ett stort övertag. Under den inledande kvarten kom Åtvidaberg inte till ett enda anfall och GIF Sundsvall kunde rulla runt bollen mellan lagdelarna. Det var GIF Sundsvall som hade det mesta bollinnehavet i första halvlek och hemmalaget var de som pressade för ett ledningsmål. Dennis Olsson och Marcus Danielsson kom ofta runt på kanten och kunde slå in bollen i boxen, men väl där saknades det lilla extra.

Både Rúnar Már Sigurjónsson och Lars Krogh Gerson testade på ett antal distansskott som dessvärre inte ville hitta sig in i mål. Trots GIF Sundsvalls övertag var Åtvidaberg närmast ett ledningsmål då Tor Öyvind Hovda sköt ett kraftfullt skott i ribban bakom Tommy Naurin.

Pa Dibba hade även han en farlig chans när Dennis Olsson slog in ett inlägg mot bakre ytan där den förstnämnde stod välplacerad och tog ner bollen på bröstet, vände upp och fick till ett skott som gick precis utanför stolpen. Trots att GIF Sundsvall skapade flera farliga lägen så gick man ut i halvtidsvila med resultatet 0-0.

Sju minuter in i andra halvlek uppstod en misstänkt straffsituation då bollen letade sig upp på Andreas Dahléns hand, men domarna avvärjde det hela. GIF Sundsvall började andra halvlek stabilt, men Åtvidaberg jobbade sig snabbt in i matchen och lyckades ständigt ta fast bollen då GIF-spelarna närmade sig mål. I stället var det Åtvidaberg som tog ledningen i den 77:e matchminuten då Mauricio Albornoz nickade in bollen efter ett inlägg från Kristian Bergström.

GIF Sundsvall försökte i slutminuterna att forcera Åtvidaberg och skickade upp Jón Gudni Fjolúson som anfallare. Fjóluson var nära att få bollen i mål efter en nick men Samme Bergström rensade med en hårsmån. GIF Sundsvall lyckades aldrig kvittera och Albornoz stod således för kvällens enda mål och en tung förlust för GIF Sundsvall som inledningsvis kändes som det starkare laget.