GIF Sundsvall-BK Häcken

• Publicerad 19 augusti 2018

Det var på förhand, rent statistiskt upplagt för en målfest. Häcken kom från en 5-0 seger mot Djurgården och Giffarna från en 6-1 victoria mot Trelleborg. Men månne var båda lagens vetskap om motståndarnas målfarlighet en anledning till en avvaktande inledning.

Efter en kvart hade matchen ännu inte satt sig, det var lågt tempo, säkra passningar och avvaktande.

På förhand var skytteliga-ettan och tvåan omtalade, Linus Hallenius mot Paulinho. Två herrar som kan ändra en matchbild med en vrickning i sidan eller en mottagning som dämpas mot foten som bomull, efter sjutton minuter skulle Paulinho visa att den bilden stämmer bra med verkligeheten. Ett inlägg som gick förbi hela Giffarnas försvar såg ut att gå till inspark, men Paulinho sög ner bollen, vände på en femöring och sköt men William Eskelinen räddade bollen i famnen utan större problem.

I minut trettioåtta skulle Giffarna skapa sig en farlighet. David Batanero servade in en boll i straffområdet mot Eric Björkander som knuffades omkull och bollen gick till Carlos Moros Gracia som sånär kunde stöta in bollen i tom bur, men bollen rensades bort.

Istället fick Paulinho läge att skjuta en frispark från distans efter en billig frispark och stegade upp, sköt och såg bollen sitta i sista lediga maskan i krysset. Ett klassnummer av brassen som firade med jublande lagkamrater mellan avbytarbåsen och han utökade sin plats i skytteligan.

Halvtidsvila och nya tag i andra, ett Sundsvall kom ut och försökte spela sitt spel med mycket bollinnehav men varvade med ett par längre bollar. Efter dryga femtio minuter sattes en lång boll av Juanjo mot Linus Hallenius som sög ner bollen och försökte hitta in mellan benen på Häcken-målvakten men utan framgång.

Nej det var inte Giffarnas dag, strax efter Hallenius chans så fick Häcken en hörna, bollen kom till en Jeremejeff som såg ut att stå offside men bollen gick i mål och flaggan hölls nere och vi hade 2-0 Häcken.

Giffarna låg under och flyttade upp och det öppnade upp sig. Häcken låg klokt och kontrade mot ett Sundsvall som desperat jagade en reducering, och chansen skulle komma. Linus Hallenius revs ner i straffområdet och Maic Sema som var säkerheten själv mot Kalmar klev fram och sköt, förbi målvakten men dessvärre i ribban.

Det var en sån dag för Giffarna och matchen slutade 2-0 till Häcken.

Nu gäller det att ladda om inför derbyt mot Östersund nästa helg.