GIF Sundsvall – Djurgården IF

• Publicerad 26 april 2015

Till tonerna av The Confusions inmarschlåt ”Det är här vi står idag” kliver spelarna in på planen inför 6510 åskådare på Norrporten Arena. Gamla Giffaren Kevin Walker sparkar igång matchen för Djurgården. Matchens första halvlek var jämn historia som slutade 0-0. I andra halvlek kommer Sundsvall inte riktigt upp i samma nivå som Djurgården efter att stockholmarna gör två snabba mål tidigt i andra halvlek. Matchen slutar 0-2 till Djurgården.

Matchen börjar svängigt utan speciellt väl etablerat spel från något av lagen, däremot är den en härlig kamp på läktarna mellan de tillresta Djurgårdarna och GIF Sundsvalls egna Patronerna.

Efter ett långt inkast från Simon Helg kommer Giffarnas första målchans. Johan Eklund får det bästa läget men skottet täcks undand till en hörna som inte resulterar i någonting. Giffarna är på gång. Dom spelar bra och kommer med ett farligt inlägg mot Eklund som dock målvakten styr ut till hörna som än en gång styrs undan av försvarande Djurgårdare.

Matchminut tio och Sundsvall fortsätter att anfall och Djurgården har svårt att hålla i bollen för tillfället. När de får chansen kommer dom till ett farligt läge genom nummer 18 Kerim Mrabiti men skottet går utanför. Efter skottet jämnar sig matchen ut något och spelet svänger då båda lagen är snabba att gå på kontring.

Sundsvall får efter en långboll mot Pa Dibba i den 18 minuten hörna. Lars Krogh Gerson lägger in bollen mot den bortre stolpen mot Stefan Ålander som söker sig in mot Jón Guðni Fjóluson men Djurgården kan rensa undan bollen. Djurgården går till anfall och Kevin Walker kommer i avslutningsläge men skjuter utanför.

Robert Lundström kommer loss på sin högerkant och fintar snyggt förbi sin försvarare i straffområdet men Djurgården kan rensa undan och går själva till anfall. Djurgården kommer till inlägg som Stefan Ålander kan nicka undan men han får en smäll, dock ingen fara han spelar vidare.

Sundsvall förbereder sitt första byte redan i den 25:e matchminuten, Runar Már Sigurjónsson ska komma in på planen, ut kommer Simon Helg som haltar iväg mot omklädningsrummet. Direkt efter bytet kommer Robbin Sellin till avslut från sin högerkant men målvakten räddar.

Djurgården får matchens farligaste läge när vi närmar oss halvtimmen spelad men Ålander styr undan till en resultatlös hörna. I efterföljande spel så kommer Pa Dibba förbi sin försvarare i straffområdet och kommer till Sundsvalls farligaste läge som målvakten kan rädda, fortfarande 0-0. De farliga lägena fortsätter att komma, i matchminut 35 så kommer Djurgårdens nummer 22, Jesper Kärlström, till skott som Naurin kan styra undan.

Djurgården kommer återigen till ett farligt läge där Stefan Ålander nickar undan och får återigen en smäll, frispark GIF Sundsvall och Ålander sliter på.

Matchens första gula kort går till Runar Már Sigurjónsson i matchminut 40. Båda lagen spelar bra och ett mål hänger i luften. Det blir också väldigt nära efter en hörna från Lars Krogh Gerson som Johan Eklund når högst på men bollen rensas undan på mållinjen.

Efter en jämn första halvlek där Sundsvall mot slutet för spelet slutar 0-0 och båda lagen går in i halvtidsvilan mållösa.

Andra halvan av matchen är igång och inom de fem första minuterna har båda lagen svarat för varsina målchans som båda far tät utanför målburen, matchen fortsätter att vara jämn. Djurgården kommer till ett snabbt anfall där Djurgårdens nummer 20, Sam Johnson, springer förbi Ålander och Gjóluson tvingas bryta anfallet och får ett gult kort. Walker tar frisparken för Djurgården och efter att bollen studsat runt mellan spelarna så gör till slut Djurgården mål, målet gjordes av Omar Colley, 0-1 till Djurgården.

Sundsvall kliver upp i banan efter målet och Runar kommer till avslut men skottet täcks av försvarande Djurgårdare. Sundsvall för spelet och kommer ofta till lägen men kommer inte tillräckligt nära de farligaste målchanserna.

När Djurgården får bollen är dom mycket snabba i kontringarna. Kontrigsspelet resulterar i ett nytt nickmål, 0-2 till Djurgården Nyasha Mushekwi. Med vind i seglen så kommer djurgården till ett farligt läge direkt efter målet, bollen går i kryssribban och ut, Sundsvall är illa ute.

Djurgården fortsätter att trycka på och Sundsvall söker efter kontringslägen men har svårt att komma iväg, Djurgården dominerar matchbilden med 20 minuter kvar av matchen. Sundsvall har svårt att få tag i bollen.

Pa Dibba får ett läge efter fint förspel av Sellin men bollen kommer inte igenom ett tätt försvar hos Djurgården.

Sundsvall förbereder ett byte, Sebastian Rajalakso är på väg in och ut kommer Pa Dibba, Djurgården byter ut Kerim Mrabti och in Haris Radetinac. Båda bytena sker i matchminut 79.

Efter bytet flyttas Jon upp bredvid Eklund för att få tyngd i anfallet, Eric Larsson spelar mittback men med 10 minuter kvar av matchen fortsätter Djurgården att kontrollera matchen.

Djurgården gör ett dubbel byte. In kommer Elliot Käck och Sebastian Andersson och ut kommer Daniel Berntsen och Nyasha Mushekwi. Sundsvall gör sitt sista byte in kommer Peter Wilson ut kommer Adam Chennoufi. Alla byten gjorda i matchen, 3 minuter + tillägg kvar att spela.

Efter Djurgårdens båda mål kontrollerar de mer eller mindre matchen och Sundsvall hittar inget reduceringsmål. Matchen över och Djurgården vinner med två mål mot noll och för första gången denna säsong går GIF Sundsvall av planen utan att göra mål.

På torsdag spelar Sundsvall sin nästa match när man besöker Helsingborgs IF.