GIF Sundsvall – Falkenbergs FF

• Publicerad 24 augusti 2015

Det var en relativt jämn första halvlek men där GIF Sundsvall hade något högre tempo. GIF Sundsvall hade både fler hörnor och avslut än Falkenberg men lyckades inte att sätta bollen i mål. Bästa chansen i första halvlek för GIF Sundsvall hade Pa Dibba som kom ren efter en djupledsboll av Shpetim Hasani. Dibba sköt ett lågt skott som gick strax utanför den högra stolpen.

Hasani och Dibba lyckades flertalet gånger komma förbi Falkenbergs backlinje och var emellanåt riktigt samspelta och skapade en hel del farliga chanser, men Falkenberg var inte heller ofarliga. Gustaf Nilsson i Falkenberg gjorde det svårt för GIF Sundsvalls backlinje och visade upp ett stabilt targetspel.

I halvtid var resultatet 0-0 och GIF Sundsvall gick ut i andra halvlek och försökte inledningsvis att sätta tryck på Falkenberg. Tio minuter in i andra halvlek spelade Rúnar Már Sigurjónsson fram Pa Dibba som vek in i plan och lyckades pricka ribban. Falkenberg lyckades dock spela sig ur greppet och i den 68:e matchminuten tog gästerna ledningen genom Alexander Jakobsen. Jakobsen lyckades driva bollen genom stora delar av GIF-försvaret och genom individuell prestation sätta 1-0 till Falkenberg. GIF Sundsvall jagade därefter febrilt en kvittering och flyttade upp spelare i anfallet, medan bortalaget la sig på defensiven. Chanser uppstod, men GIF Sundsvall lyckades aldrig kvittera och matchen slutade med 1-0 förlust för hemmalaget.

Härnäst möter GIF Sundsvall Elfsborg och matchen spelas nu på söndag. Därefter väntas Åtvidabergs FF på hemmaplan den 14/9 klockan 19.00.