GIF Sundsvall – Halmstads BK

• Publicerad 15 juli 2017

GIF Sundsvall öppnade starkt och förde matchen de första 20 minuterna. Hemmalaget skapade flertalet chanser men lyckades inte sätta bollen i mål.
Sebastian Rajalakso hade dubbla chanser på mål men som båda smet utanför.

Halmstad tog sig tillbaka i matchen och hade i den 25:e matchminuten ett farligt läge men som gick utanför. Halmstad förde spelet i en kvart, men Sundsvall kunde mot slutet av andra halvlek åter ta över matchen.

Trots GIF Sundsvall många bud på mål så slutade första halvlek 0-0. Sekunderna innan halvtidspaus var Halmstad nära att ta ledningen men GIF Sundsvall räddades av stolpen.

GIF Sundsvall öppnade även andra starkt och fem minuter in kunde Eric Larsson ge GIF Sundsvall ledningen efter att målvakten lämnat retur. Andra halvlek vart jämnare men GIF Sundsvall lyckades att hålla undan och kunde äntligen ta en efterlängtad seger hemma på Idrottsparken.