GIF Sundsvall-Hammarby IF

• Publicerad 31 oktober 2018

Ja det blev som senast, målrikt och spännande in till sista sparken.

I våras var det rent av galet när Hammarby ledde med 4-0 och Giffarna i slutet hade 4-4 inne men som korrekt vinkades av för offside.

Man tänkte därför att gårdagens match skulle bjuda på tillknäppta försvar, men så blev inte fallet. Hammarby överraskade med ett man man-försvar och raderade ut Sundsvalls mittfält.

Efter en tilltrasslad situation där William Eskelinen kom lite fel i luften så kunde Mads Fenger trycka in 1-0 från nära håll och det var inte orättvist. Ganska precis tjugo minuter senare sattes Khalili i fritt skottläge utanför straffområdet och han tryckte in 2-0 i krysset, lika vackert som det var dystert för hemmalaget.

Sundsvall ryckte upp sig mot slutet av den första halvleken, Hallenius slet förtjänstfullt på topp och hade en riktig mörsare som dessvärre gick mitt på målvakten. Men det var Bajens halvlek och halvtidsvilan behövdes för att samla nya krafter.

Dessvärre hann lagen knappt ut på planen innan 3-0 skulle komma efter en vacker passning runt backlinjen som friställde Djurdjic på den bortre stolpen som inte hade annat att göra än att raka in den i tom bur.

Nu var goda råd dyra och faran för att det skulle rinna iväg ytterligare låg i luften. Men då klev två av årets giganter in i handlingarna på allvar. Hallenius hittade Batanero med en passning, Bata drog en sulfint och marscherade in i straffområdet för sekunden efter ligga i backen efter ett klassiskt gammalt fälleben. Straffen tog kapten Hallenius hand om, för första gången i år, och han placerade iskallt in 3-1 i fel hörn för målvakten.

Vittring och mer skulle komma. Strax innan Dennis Olsson blev utbytt så hittade han Hallenius i djupled med en otroligt vacker passning. Hallenius tog emot på bröstet och stötte in 3-2 från nära håll och nu var det både tid kvar och match på riktigt.

Det blev naturligt att Giffarna flyttade upp laget och Hammarby fick ytor att ställa om, men sista skärpan tycktes plötsligt som bortblåst.

Det dröjde enda till absoluta slutminutrarna när Jonathan Tamimi stormade fram längs högerkanten och fick bollen, han vände bollen till sin vänsterfot och hittade pannan på Carlos Moros Gracia som tryckte till med huvudet mot det bortre krysset. Bollen var på väg in då Davor Blazevic i Bajen-målet kastade sig och gjorde en jätteräddning. Strax efter var matchen slut och Hammarby fick åka hem med 3 tre poäng.