GIF Sundsvall – Hammarby IF FF

• Publicerad 29 oktober 2017

18-7 i avslut. 59-41 i bollinnehav. 15-2 i hörnor. Solig himmel och sju grader i luften. Men allt detta till trots så kunde vi läsa 1-4 på måltavlan.

Det var ett sprudlande Giffarna som tog tag i den här matchen. Man anföll på bred front och mycket av spelet gick via David Batanero som hade en fantastisk första halvlek. Eric Larsson piskade inlägg bakom Hammarbys backlinje och man förde spelet mot ett Hammarby som såg viljelöst och ängsligt ut. När så Batanero slog en tittfints-passning till Romain Gall som fick hela läktaren att kolla efter gråsparvar på norra berget, så trodde nog samtliga att vi hade 1-o till hemmalaget. Gall spelade i sidled till Peter Wilson som sköt hål i luften men som fick ett nytt läge, men bollen gick via en Hammarbyförsvarare till hörna. Där och då tänkte man att det gick troll i det mesta. Men efterföljande hörna landade via Noah Sonko Sundberg hos Carlos Moros Gracia som krigade in sitt första mål i Allsvenskan.

Men sen hände någonting. Hammarby tog kanske inte över, men dom fick tag i mer boll och skapade lite mer. Man bytte kant på Tankovic och Hamad och enligt Hammarbytränare Michelsen på presskonferensen så ledde detta till att man fick bättre tryck och press på Sundsvall. Med tre minuter kvar av första halvlek gick Sander Svendsen som mäter 174 centimeter upp på ett inlägg och med bra spänst nickade han in 1-1 via stolpen, snyggt mål men inte helt välförtjänt. I början av andra halvlek skulle samme Svendsen också göra 2-1 till Hammarby. Sundsvallsspelarna klagade högljutt på en hands utan gehör hos domare Lindgren, Svendsen avancerade mot Sundsvalls backlinje och sköt in bollen tätt intill stolpen. Sundsvall fortsatte att äga boll bara för att se Björn Paulsen skjuta 3-1 efter en kontring i minut sextioåtta. Nu var goda råd dyra för hemmalaget som slåss för att undvika kval. Man tog in reslige mittbacken Juho Pirttijoki som forward och lyfte långt. Man skapade ett par farliga chanser men allt som oftast var en Bajen-back i vägen och var det inte en back så var det målvakt Johan Wiland. Istället för reducering blev det defilering. Sander Svendsen tog en rundtur i Sundsvalls straffområde och serverade Smarason öppet mål. 4-1 Hammarby och ridå ner för hemmalaget.

Nu väntar en ödesmatch mot IFK Göteborg nere på västkusten för ett Sundsvall som behöver ladda om.