GIF Sundsvall-Hudiksvalls FF

• Publicerad 11 februari 2018

På lördagen spelade en startelva mot Levanger. På söndagen spelade en annan startelva mot Hudiksvall.

En hel del talanger och dom som inte startade mot Levanger utgjorde startelvan på söndagen. Vi fick se ett taggat lag som kom ut med en stor fart och fina kombinationer.

Första målchansen kom efter fem minuter. Efter en vacker kombination mellan Amaro Bahtijar och Sebastian Friman så friställdes Samuel Aziz, målvakten i Hudiksvall kom ut bra och räddade skottet.

Sundsvall vann dueller och väggade sig fram till straffområdet men hade svårt att komma närmare än så.

Efter trettio minuter vann Paya Pichkah en duell och satte Sebastian Friman i ett fritt skottläge strax utanför straffområdet, men skottet styrdes undan av en försvarare.

Det var ofta så, man kom till straffområdet och tog avslut, men skotten styrdes undan.

Vi gick till halvtidsvila med 0-0 och med ett spelmässigt övertag för hemmalaget.

I inledningen av den andra halvleken var det Hudiksvalls tur att vägga sig fram och det gjorda man med den äran. Klapp, klapp, klapp och 1-0 Hudiksvall. Inte rättvist, men ett vackert mål.

I minut femtiofem stegade Sebastian Friman upp en frispark, en bra touch landade på Juho Pirttijokis hjässa, men nicken gick utanför.

Inläggen fortsatte att komma. Kim Skoglund servade in en boll mot Mannan Khalil men återigen nick utanför.

Samuel Aziz fick helt fritt skottläge, men bollen styrdes undan.

Det såg ut som att Hudiksvall skulle gå mot segern, det var bara sekunder kvar när domaren visslade för straff. Bollen hade tagit på handen på en bortaspelare och fram stegade David Myrestam. Målvakt till vänster, bollen till höger och 1-1.

Direkt efter blåstes matchen av.

Nästa helg är det återigen hemmamatch i Nordichallen då GIF Sundsvall kliver in i Svenska Cupen. Klockan 16:00 möter man Norrby IF. Varmt välkomna då!