GIF Sundsvall – Jönköpings Södra IF

• Publicerad 14 maj 2017

Hemmalaget öppnade piggast och hade ett klart övertag, men skapade alldeles för lite chanser framåt. Den hetaste målchansen skapades av Marcus Danielsson när han tog sig fram över banan och spelade till Peter Wilson som dessvärre inte lyckades med avslutet.

Bortsätt från en frispark där Danielsson fick väg ett skott som gick högt över ribban så var det inte riktigt några fler farliga målchanser i första halvlek även fast GIF Sundsvall rullade mycket boll.

Andra halvlek var om inte än mer händelsefattig och ryckig. Varken någon av lagen bjöd upp till särskilt briljant spel.  Jönköping var bra på att stänga ytorna och det var svårt för hemmalaget att komma framåt i plan eller att sätta igång spelet snabbt.

Joel Cedergren och Jimmy Thelin känner varandra väl och har läst på varandras spelidé ordentligt därför bjöds vi också på en händelselös match som slutade 0-0.

Anfallsmässigt finns det mer att önska från GIF Sundsvall då man endast lyckades med två avslut på mål mot Jönköping. Defensivt ser det stabilt ut och annat kan vi inte säga efter tre raka matcher utan insläppta mål.

Nu väntar en ny match redan på onsdag då vi ställs borta mot Örebro klockan 19.00 på Behrn Arena. Då får vi hoppas att vi kan skapa mer framåt och behålla den goda defensiven.

Kristinn Freyr Sigurdsson som drog på sig ett gult kort är nu avstängd mot Örebro men finns tillgänglig mot IFK Göteborg.