GIF Sundsvall – Kalmar FF

• Publicerad 21 augusti 2017

Tung förlust mot Kalmar FF

Det blev ingen rolig kväll på Idrottsparken när bortalaget Kalmar FF vann med 3-1 efter en blek insats av hemmalaget.

Första halvlek inleddes trevande och redan efter någon minut hade Kalmar en farlig chans efter en för lös hemåtpassning.

I den 13:e matchminuten gav Jonathan Ring Kalmar ledningen efter kaosartat GIF- försvar som inte gick upp i press och Ring kunde således placera in 0-1 strax utanför straffområdet.

GIF Sundsvall hade stort bollinnehav men skapade endast ett par halvchanser, mestadels på hörnor. Efter 30 minuter drabbades hemmalaget av en skada på Lars Krogh Gerson som blev tvungen att kliva av och ersattes av Jonathan Morsay.

Farligaste GIF-chansen kom fem minuter innan halvtid när Linus Hallenius snodde åt sig bollen från en Kalmar-försvarare och avslutade strax utanför stolpen.

I andra halvlek fick GIF – Sundsvall en nattsvart start efter att Kalmar lyckas ta sig runt vänsterkanten och slog in ett hårt inlägg som Eric Björkander oturligt råkade nicka in i eget mål.

Efter ett tag valde hemmalaget att byta formation och ut gick Eric Björkander. Trots förändringarna och stort bollinnehav lyckades man aldrig skapa de riktigt farliga lägena. Istället skulle Kalmar utöka ledningen ytterligare när Viktor Elm satte 0-3.

Linus Hallenius såg dock till att reducera efter en retur men några fler mål än så skulle det inte bli. GIF Sundsvall försökte forcera utan några vidare framgångar.

GIF Sundsvall ligger nu på kvalplats och det skiljer inte många poäng mellan lagen i bottenstriden. Nu är det bara att ställa om inför kommande matcher och slåss om de kvarstående poängen.

Redan imorgon får GIF Sundsvall sig en genomkörare när de möter Torstorps IF i andra omgången av Svenska Cupen. Därefter har man åter hemmamatch i Allsvenskan nu på söndag då vi gästas av Örebro med avspark 17.30.