GIF Sundsvall-Levanger FK

  • Publicerad 10 februari 2018

Det var en första halvlek präglad av kamp, och mycket bollinnehav för Sundsvall, men med få målchanser.

Juanjo Ciercoles och David Batanero hade mycket boll centralt och fördelade fint mellan sig och ut på kanterna, men hotade sällan i djupled.

Nyförvärvet från Spanien, Samuel de los Reyes Dominguez gjorde sin första match från start i den blåa tröjan. Han såg van ut på sin position till vänster, men det bestående intrycket från den första halvleken var när han bjöd en Levangerspelare på en riktig flygtur och fick syna det gula kortet.

Matchens första målchans skulle skapas av Romain Gall, som så många gånger förr denna försäsong. I hyfsat snäv vinkel fick han ett halvt friläge som räddades ut till en hörna.

Nej den första halvleken var sannerligen inte mycket att skriva hem om. Ett lågt bolltempo och få försök i djupled, men däremot mycket kamp och en hel del dueller.

Andra halvlek skulle dessvärre inte bli särskilt mycket bättre rent chansmässigt, däremot kan nytt internationellt rekord i bollinnehav ha slagits. Hemmalaget ägde all boll men hade förtvivlat svårt att skapa något ur det. Mycket rull i sidled, en del instick på felvänd som spelade tillbaka och så höll det på.

Plötsligt fick vi se en positiv action, den tidigare nämnda Reyes Dominguez stormade fram på vänsterkanten och tog sin in i straffområdet, istället för att spela in bollen drog han på ett skott som inte alls var oävet.

Bolltempot blev än lägre och innan vi skulle summera tillställningen så kom Levanger fram i en kontring, från högerläge kom ett avslut som tog klockrent i stolpen.

Det hela slutade 0-0.