GIF Sundsvall – Levanger FK

• Publicerad 4 februari 2017

Levanger öppnade starkt och satte hög press på GIF Sundsvall och i den tredje matchminuten gav Erik Tönne Levanger ledningen och 0-1 till bortalaget.

Levanger som spelar i Adeccoligan slutade under fjolåret på en åttonde plats i tabellen.

Levanger fortsatte att pressa på och i den 12:e matchminuten tilldelades Levanger en straff. Nyförvärvet William Eskelinen såg dock till att rädda straffen och kunde istället se sitt GIF Sundsvall vända matchen.

Kristinn Steindórsson var först ut när han kvitterade för GIF Sundsvall. 6 minuter senare var det dags för nästa islänning att presentera sig och Kristinn Freyr Sigurdsson kunde lätt placera in 2-1. Levanger öppnade bättre men GIF Sundsvall tog över under andra halvan av första halvlek. Strax innan halvtidsvila kunde Erik Granat utöka GIF Sundsvalls ledning till 3-1.

Som väntat många byten inför andra halvlek men GIF Sundsvall trummade på bra och Linus Hallenius och Romain Gall kom in och spelade sista halvtimmen av matchen och satte varsitt mål. Matchen slutade således 5-1.

0–1 (3) Erik Tönne, 1–1 (25) Kristinn Steindorsson, 2–1 (31) Kristinn Freyr Sigurdsson, 3–1 (41) Erik Granat, 4–1 (68) Linus Hallenius, 5–1 (78) Romain Gall.