GIF Sundsvall-Malmö FF

• Publicerad 13 april 2018

Det var regerande svenska mästarna mot ett hemmalag som säkrade nytt allsvenskt kontrakt i den sista omgången. Av detta märktes ingenting när lagen drabbades samman under fredagskvällen.

Carlos Strandberg satte Traustason i ett bra läge redan efter arton sekunder, och man tänkte kanske att favoritskapet skulle visa sig vara befogat, men matchen tog en vändning.

Giffarna började vårda boll och höll bollen inom laget med få tillslag. Man spelade sig ur Malmös press på ett imponerande vis och man vann tillbaka bollen flera gånger och flera Malmöspelare såg frustrerade ut.

Många gånger han man imponerats av David Bataneros vänsterfot och han skulle i mitten av den första halvleken visa varför man har imponerats. Hemmalaget fick en frispark på mitten av Malmös planhalva och Batanero stegade upp och skickade en skruvad boll mot Carlos Moros Gracia. Oklart är det dock om landsmannen Gracia var på bollen, men i mål gick den. Jubel utbröt på Idrottsparken tills blickarna riktades mot domaren som hade blåst av för offside. Repriser visar att det var en tveksam avblåsning, men målet dömdes likväl bort.

När man summerade den första halvleken så var det, Malmös start till trots, fördel hemmalaget och poängvittring mot regerande svenska mästarna.

Kaffet och mazarinerna värmde i pausen och nere på våning tre i restaurangen samlades glada After Work-firare för att ta något att dricka och värma sig lite.

Andra halvlek skulle visa sig bli något av en målfest och ett nyförvärv skulle få sista ordet.

Giffarna fortsatte sitt fina passningsspel och man skapade några hyfsade chanser. Romain Gall fick hela foten under bollen och skickade sitt avslut ner i mosmaskinen på Statoil Bergsgatan istället för i mål. Men målet skulle komma. Ny förvärvet Maic Sema slog en vänsterkross över på en framstormande Jonathan Tamimi som fick hur mycket tid som helst. Han avancerade och nöp till. Studs, studs, mål. Bollen tog på två Malmöspelare och överlistade Johan Dahlin i Malmömålet. 1-0 och bara en kvart kvar, folket vädrade trepoängarna och de flesta hann inte ens bänka sig innan gamle GIF-spelaren Eric Larsson vispade in ett inlägg mot straffpunkten där Carlos Strandberg dök upp och knoppade in 1-1. Strax skulle även 1-2 komma. Inbytte Alexander Jeremejeff tog emot bollen och drev mot Giffarnas straffområde och sköt ett skruvat skott förbi Eskelinen i Sundsvallsmålet och det var på intet vis rättvist.

Men detta GIF-gäng visade att man aldrig ska räknas ut. Linus Hallenius sköt och fick tillbaka bollen och sköt igen. Bollen gick till Romain Gall som sköt en hård passning efter mållinjen och på bortre stolpen gled Maic Sema fram och stötte in 2-2. Vilt jubel på arenan och rättvis kvittering till hemmalaget som gjorde en mycket bra insats.

Imorgon tar Giffarna emot Trelleborgs FF på Idrottsparken och där går jakten vidare mot lagets första trepoängare i år!