GIF Sundsvall – Malmö FF

• Publicerad 29 juli 2017

Malmö öppnade starkt och satte genast press på hemmalaget. Malmö hade två riktigt farliga chanser tidigt in i matchen båda efter hörna. Franz Brorsson träffade ribban och Lasse Nielsen nickade strax utanför.

Dennis Olsson testade på distans men målvakten Johan Dahlin var där och såg till att rädda. Närmast mål för GIF Sundsvall var Sebastian Rajalakso som drog iväg ett tungt skott men som inte lyckades hitta sig i nät.

GIF Sundsvall lyckades kämpa sig till ett oavgjort resultat i halvtid och stod för en stark försvarsinsats. Sebastian Rajalakso stormade fram på sin högerkant och skapade en hel del farligheter.

Rosenberg hade kunnat ge sitt Malmö ledningen några minuter in i andra halvleken, men Markus Danielsson lyckades täcka skottet. Istället var det inbytte Erdal Rakip som satte 1-0 för Malmö FF i den 78:e matchminuten. Ett mål som också blev matchens enda.