GIF Sundsvall – Malmö FF

• Publicerad 6 april 2015

Den allsvenska premiären blev en tuff tillställning för GIF Sundsvall som inom loppet av tjugo minuter hade gått från 0-0 till 0-3 mot ett effektivt Malmö FF som styrde spelet. GIF Sundsvall förlorade matchen med 1-4.

Malmös nyförvärv Jo Inge Berget presenterade sig igår för de tillresta malmösupportrarna och det tog sex minuter innan Berget gjorde sitt första mål i Allsvenskan. Outmanad från ett passivt Sundsvallsförsvar gled han in från kanten och slog in Malmös första mål för säsongen i det bortre hörnet. Tio minuter senare var det dags igen. Efter en skarv av Rosenberg satte Berget sitt andra mål i matchen.

I den tjugonde minuten var det dags för Rosenberg att själv inleda sitt målskytte för säsongen. Tinnerholm matade in en boll i straffområdet till Eikrem som vinklade bollen vidare till Rosenberg som kunde sätta 0-3. Sundsvall var nära att kvittera då Pa Dibba hade ett farligt läge, men skottet hamnade strax utanför Malmös målbur.

Elva minuter efter Malmös 3-0 mål så kommer Sundsvalls tillbaka in i matchen. Giffarnas Adam Chennoufi kommer in i offensivt straffområde och är i ett farligt läge när han faller och domaren blåser för straff. Malmös Adu får rött kort. Fjolårets skyttekung Johan Eklund kliver fram för att ta straffen och gör sitt första mål för säsongen trotts att Malmös målvakt Olsen går åt rätt håll. Straffen sitter vid den högra stolpens rot och är otagbar vilket innebar kvittering och ställningen 1-3.

I den trettiosjunde minuten får Malmö en frispark och nyförvärvet, Oscar Lewicki, nickade bollen i mål, 4-1 efter en tung och svår första halvlek för GIF Sundsvall. Inför andra halvlek byte Malmös tränare Åge Hareide ut Sana och in kom Bengtsson vilket innebar att Malmö hade tre mittbackar på planen och matchen stängdes ner.

GIF Sundsvall kunde inte komma tillbaka efter den målrika första halvleken och får nu jobba sig vidare och ladda inför nästa match borta mot Åtvidabergs FF på torsdag (9 april).