GIF Sundsvall – Östersunds FK

• Publicerad 6 augusti 2017

GIF Sundsvall lyckades få med sig ett poäng från Norrlandsderbyt efter att Marcus Danielsson kvitterat på straff i den 87:e matchminuten. En straff som diskuterades som felaktigt dömd. GIF Sundsvall får glädjas över den chans som gavs och att man fick med sig ett poäng trots att Östersund var det bättre laget under stora delar av matchen.

GIF Sundsvall öppnade första tio minuterna bra, därefter tog Östersund över mer och mer, men skapade trots det inte särskilt många farliga chanser. Inför andra halvlek var ställningen 0-0 det dröjde dock inte många minuter för ens Östersund skulle ta ledningen då Darijan Bojanics satte en välplacerad frispark och gav Östersund ledningen med 1-0.

GIF Sundsvall hade svårt att skapa något framåt och lyckades inte ta sig igenom Östersunds kompakta försvar. GIF Sundsvall gjorde samtliga byten men trots det hände inte särskilt mycket framåt. Det kändes som att Östersund hade matchen mer eller mindre, men i slutskedet av ordinarie tid hamnade Linus Hallenius i duell med Tom Pettersson i närheten av straffområdet och tilldelas en straffspark. En straffspark som Marcus Danielsson klev fram och satte i nät. 1-1 blev också slutresultatet vilket GIF Sundsvall får var nöjd med tanke på matchbilden.