GIF Sundsvall – Umeå FC

• Publicerad 4 mars 2017

GIF Sundsvall startade aggressivt och var  det bättre laget från start. Umeå fick inte hålla i mycket boll under de första 35 minuterna och hemmalaget hade flera farliga lägen på mål. I den 16 matchminuten gjorde Eric Larsson 1-0 då han läckert droppade bollen i en båge över Umeås målvakt.

GIF Sundsvall med klart boll övertag lät inte bortalaget hålla boll särskilt länge utan kunde vinna tillbaka bollen högt upp i banan, däremot saknades skärpan i sista tredjedelen både vid avslut och passningar.

– Första 35 minuterna tycker jag är strålande bra, innan vi började spela lite okoncentrerat. I andra halvlek tycker jag inte vi kom upp i nivå, samtidigt som Umeå också var bättre. Jag är nöjd med 35 minuter, inte lika nöjd med resten, sa GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren till Sundsvalls tidning.

Med 25 minuter kvar av matchen gjordes tre stycken byten då Dennis Olsson, Samuel Aziz och Jonatan Morsay ersatte Eric Larsson, Peter Wilson och Kristinn Freyr Sigurdsson. Senare kom även  Jaudet Salih och Amaro Bathijar in på plan.

I andra halvlek tappade  GIF Sundsvall tempot och Umeå skapade en del lägen, men lyckades aldrig sätta något mål och slutresultatet fastställdes till 1-0. Inledningsvis spelar GIF Sundsvall bra, men tappar sedan tempot och går ned sig. Fanns mer att önska anfallsmässigt och framförallt i avsluten.