Halmstads BK – GIF Sundsvall

  • Publicerad 22 juli 2017

Två mål på fasta situationer innebar 2–2 och en poäng för GIF Sundsvall mot Halmstad.

 Eric Larsson och Marcus Danielson blev målskyttar och poängräddare i en match där Giffarna hämtade upp ett 0–2-underläge i den halländska julisolen.

 

För andra gången på en vecka ställdes GIF Sundsvall mot Halmstad. Efter förra lördagens 1–0-seger på hemmaplan var det idag Halland och Örjans Vall som stod värd för matchen.

 

Båda lagen hade förändrat jämfört med senast. I hemmalaget klev det uppmärksammade nyförvärvet från Gefle – Johan Oremo – rakt in i startelvan. Hos Giffarna var Dennis Olsson tillbaka, samt att David Batanero; spelklar så sent som tidigare i veckan, ersatte skadade Smajl Suljevic på mittfältet.

 

Matchen då? Ja, det var ingen rolig inledning för GIF. Efter elva minuter fick Marcus Mathisen bollen några meter utanför straffområdet och kunde helt ohotad skjuta Halmstad till 1–0-ledning – ett skott som inte såg helt otagbart ut.

 

Kort därefter hade medelpadingarna ett jätteläge att kvittera. Kristinn Freyr Sigurdsson sprang sig fri, men hans passning – menad för en än mer friställd Linus Hallenius – stoppades av en Halmstadförsvarare.

 

Istället kom 2–0 som ett brev på posten – och det var inte vilket mål som helst. I den 27:e minuten – efter ett misslyckat passningsspel mellan Batanero och Lars Krogh Gerson hamnade bollen hos HBK-debutanten Oremo, som uppfattade att Tommy Naurin stod långt ute och påpassligt lyfte bollen i mål från mittcirkeln. I det läget såg det inte ut att bli några poäng till Mellannorrland den här eftermiddagen.

 

Men Giffarna arbetade sig in i matchen och tog, som så många gånger förr, tag i taktpinnen. Vilket resulterade i en hörna med knappt tio minuter kvar av första halvlek. David Batanero rullade kort till Gerson, som spelade vidare till Eric Larsson. Högeryttern vände bort Haksabanovic och pricksköt elegant in reduceringen bakom Isak Pettersson. Larssons andra mål på lika många matcher.

 

Hörnor kom att bli poängräddande för Sundsvall den här eftermiddagen. På tilläggstid av första halvlek slog Gerson in ännu en till Jonathan Morsay, som nickskarvade den vidare till Marcus Danielson – och mittbacken kunde slå in kvitteringen med halvlekens sista spark.

 

I den andra halvleken var det mest dramatiska som hände att 1–0-skytten Mathisen visades ut med 20 minuter kvar, efter sitt andra gula kort; detta under en period där Halmstad förde spelet. Men trots att man avslutade matchen med en man mer blev det inga ytterligare mål för Giffarna den här eftermiddagen. Totalt fyra poäng på två matcher mot Halmstad innebär dock att GIF nu har sex poäng ner till kvalplatsen.

 

Värt att uppmärksamma är också att Eric Larsson, förutom att vara snitsig målskytt, drog på sig säsongens tredje varning, vilket innebär att han är avstängd i nästa match – hemma mot Malmö FF kommande lördag.

Amanda Wallin

Redaktör

amanda.wallin@gifsundsvall.se