Hammarby IF-GIF Sundsvall

• Publicerad 5 maj 2018

Serieledarna och obesegrade Hammarby mot obesegrade GIF Sundsvall, målsnålt och återhållsamt? Knappast, det blev en oerhört märklig match.

Sundsvall öppnade piggast. Man vaskade fram ett friläge efter två minuter. David Batanero med sina gyllene fötter satt en boll över Hammarbys backlinje och först på den var Peter Wilson som tog emot, siktade in sig och sköt. Men en fantomräddning av Johan Wiland räddade Bajen från en kalldusch.

Men matchen svängde och Bajen etablerade mer och mer tryck mot bortamålet och det var en gammal Giffare som skulle sätta an tonen för matchen. 1-0 Pa Dibba efter en hörna där han fick stå ensam på bortre stolpen och raka in returen efter Eskelinens räddning.

Det gick tjugo minuter till innan Dibba skulle raka in sitt andra för dagen och goda råd var dyra för Giffarna.

Två minuter, en snett inåt bakåt och ett Nikola Djurdjic avslut senare och vi hade 3-0.

Halvtid och tid till eftertanke och kontemplation.

Femtiosjätte minuten, Pa Dibba med hattrick och 4-0 och alla hans mål var i stort sett identiska, från knappa metern från mållinjen.

Enda hoppet som fanns åter var en upphämtning likt Sveriges mot Tyskland i Berlin, när Fredrik Reinfeldt stod och hoppade framför ansiktet på Angela Merkel när Rasmus Elm krutade in 4-4.

Vi nämnde David Bataneros fötter, men man får inte glömma Linus Hallenius uppoffrande slit. När han så skickade en passning snett inåt bakåt mot Batanero och spanjoren knorrade in 4-1 så noterades han också för en assist.

Man kanske ljuger om man säger att man där och då kände att det var match igen, men när Romain Gall skjutit via Björn Paulsen till 4-2 och sen dragit en volley i mål till 4-3 så började man osa morgondagg. Var det över? Nej, det skulle komma en chans till.

Hallenius sköt men bollen tog på en försvarare och studsade till en helt fristående Peter Wilson som gjorde 4-4. Varenda soffa i Sundsvall och varenda Giffare på Tele2 Arena var i extas, vad hade man gjort? Sen kom den, handen upp, visslan, en snabb blick ut mot assisterande domaren och ridå. Det hade blåsts av för offside, och drömmen om bragdvändningen stannade vid just en dröm.