IFK Norrköping – GIF Sundsvall

• Publicerad 20 september 2015

Ett formstarkt IFK Norrköping med fem raka matcher utan förlust i bagaget visade självförtroende och imponerade då man vann mot GIF Sundsvall med 5-1. Norrköping var det bättre laget genom hela matchen och GIF Sundsvall hade både svårt att försvara sig och etablera ett anfallsspel.

Christoffer Nyman var den som öppnade målskyttet för Norrköping då han i första halvlek satte 1-0. Det efter att Daniel Sjölund hann upp en boll som såg ut att rinna ut längs kortlinjen som han sedan spelade bakåt och där Nyman kom rusande och kunde lägga in bollen i mål bakom Tommy Naurin.

I första halvlek lyckades dock GIF Sundsvall skapa sig ett antal lägen och närmast var Pa Dibba som tog sig förbi sin försvarare och fick iväg ett skott på mål, men som Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson fick tag i. Norrköping hade flera skott utifrån under första halvlek och Emir Kujovic och Nicklas Bärkroth oroade ständigt i GIF-försvaret, men man gick ut i halvtid med endast ett ledningsmål trots övertaget.

I andra halvlek önskade GIF Sundsvall att täta defensiven vilket man dessvärre misslyckades med. Christoffer Nyman gjorde sitt andra mål i den 53:e matchminuten då han nickade in 2-0 efter ett inlägg av Linus Wahlqvist.

Sedan följde ett enda långt målkalas för Norrköping. Emir Kujovic satte 3-0 efter en retur av Naurin i mål. Norrköpings lagkapten Andreas Johansson följde upp detta med att nicka in 4-0 på hörna. Strax därefter var det dags igen då Alexander Fransson fick springa rakt igenom GIF- försvaret och nicka in 5-0 till Norrköping.

Pa Dibba lyckades dock reducera för GIF Sundsvall på stopptid och resultatet fastställdes till 5-1. En tung förlust för GIF där man inte fick spelet att stämma. Nya tag redan nu på onsdag då man åter väntar svårt motstånd i form av AIK.