IK Sirius – GIF Sundsvall

• Publicerad 10 september 2017

Efter segern mot Örebro senast så var nog många spända på att se om det var en bra dag eller början på en bra trend, mot IK Sirius skulle svaret komma, och det gjorde det i form av en trepoängare.

Matchen började lite trevande och lagen kände på varandra, ett Sirius som vant höll boll och ett Sundsvall som låg rätt i positionerna. Kristinn Steindorsson hittade gång efter annan ut med fina bollar mot Eric Larsson som höll hov på sin högerkant, och det var också där Giffarna skapade sin första riktigt vassa målchans. Steindorsson ut till Larsson som slog ett hårt inlägg efter backen till en framstörtande Linus Hallenius som sköt på ett tillslag, men Joshua Wicks i Siriusmålet gjorde en bra räddning. Hallenius beskrev i pausen att Wicks hade pluspsyke på honom och hänvisade till hemmamatchen i somras då Hallenius trots ideliga försök inte fick in bollen i mål.

Sirius stack upp och försökte men Tommy Naurin i Sundsvallsmålet stod för en stabil insats. Shkodran Maholli hade ett bra försök utanför straffområdet men skottet gick mitt på Naurin som stod rätt och styrde bollen över.

Första halvlek förblev mållös och när andra halvlek visslades igång så syntes det att Sundsvall lyfte fram positionerna något. Ett bra samspel mellan tidigare nämnde Hallenius, som var bra matchen igenom, och Romain Gall satte den sistnämnde i ett friläge som han rullade in mellan benen på Wicks, men dessvärre var det avvinkat för offside.

Det var firma Steindorsson och Larsson som skulle ordna målet för bortalaget denna dag, Steindorsson hittade återigen ut med en fin boll och Larsson tog emot, höll i och väntade ut Wicks i målet och placerade den otagbart i det bortre hörnet, 1-0 till Sundsvall och jubel bland de tillresta fansen.

Det saknades inte chanser efter detta, Romain Gall hade ett jätteläge att punktera matchen och Sirius tryckte på i slutet för att få till en kvittering, men man nådde inte fram. Tre blytunga poäng med hem till norrland och ett steg närmare nytt allsvenskt kontrakt.