IK Sirius-GIF Sundsvall

• Publicerad 15 maj 2019

På ett soligt Studenternas tog Sirius emot GIF Sundsvall under onsdagskvällen. Sundsvall saknade den avstängde mittlåskuggen Carlos Gracia som ersattes av landsmannen Pol Moreno.

Det var elva pigga Giffare som tog kommandot inledningsvis i matchen och skapade mest. Linus Hallenius drog till med två långskott som svävade utanför mål men som säkerligen gav den rutinerade Sirius-målvakten John Alvbåge både en och två saker att fundera över.

Efterhand var det däremot hemmalaget som tar över matchbilden och såväl Elias Andersson som Sam Lundholm utmanade William Eskelinen rejält. Utdelning kom också följaktligen och var är just nämnde Lundholm som läckert placerade in 1–0 på efterspelet av en hörna.

Sundsvall hade lite svårt att orientera sig efter målet och det var närmare 2–0 än 1–1. Men likt en oas i öknen kom pausvilan för Sundsvall som fick en chans att ladda om inför andra halvlek.

Och visst kom Sundsvall ut med klarare huvuden och piggare ben. Trots det hade de svårt att skapa de där finfina chanserna som kunde charma bortasektionen i Uppsala. Juanjo var den första att komma nära när han, på sant Hallenius-manér, drog till med ett skott från distans. Välplacerat på mål men Alvbåge tog hand om bollen. I stället varnades mittfältskollegan David Batanero när han rev ner Elias Andersson.

Den andra halvleken hade en skrämmande likhet med den första såtillvida att Sundsvall förde spelet inledningsvis men att Sirius arbetade sig in och tog över. Joel Cedergren ville givetvis ändra på den matchbilden och satsa på att byta in Peter Wilson och målskytten från förra matchen, David Haro.

Det blev trots det en match då det helt enkelt inte ville sig för Sundsvall. Slutresultatet skrivs till 1–0 för hemmalaget.