Jönköpings Södra IF – GIF Sundsvall

• Publicerad 24 september 2017

Solen hade tittat fram på Stadsparksvallen, som något slags hån över en utebliven sommar. Hemmalaget Jönköpings Södra hade matchen innan tagit sin första seger på sju matcher, då man tog en 3-1 victoria mot IK Sirius medan Sundsvall kom med fyra raka matcher utan förlust, varav tre stycken var segrar.

Var truppen i bortalaget brandskattat senast mot AIK så hade firma Cedergren/Sibila desto mer att välja på denna match, då flera spelare var åter från skador och avstängningar.

Matchen rullade igång och vi såg en något trevande matchinledning, men en liten fördel Jönköping spelmässigt. I den åttonde minuten fick Jönköping en möjlighet att knacka sig fram, och man såg närmast ut som Barcelona när Dzenis Kozica friställdes och kunde rulla in 1-0, målet betydde Kozicas fjärde mål på lika många matcher.

Men repliken skulle komma blixtsnabbt, Kristinn Steindórsson, som idag spelade ytteranfallare lyfte ut bollen på kanten till en framstormande David Myrestam som slog ett vackert inlägg på ett tillslag. Romain Gall, som varit sånär att göra sitt första allsvenskan mål de senaste matcherna, lyfte från marken och närmast dundrade in bollen otagbart i Anton Cajtofts kryss, 1-1 och utjämnat.

Halvleken fortsatte med relativt jämt spel, varvat med hårda närkamper, men vi kunde summera första halvleken som oavgjord och hittills en viktig poäng hem till Sundsvall.

När så korv och kaffe var avhandlat så blåste domare Al-Hakim igång den andra halvleken, och det var inte enda gången han skulle blåsa denna halvlek.

Jönköping tog över totalt redan från start och tryckte Sundsvall långt ner i banan. Tränare Joel Cedergren frågade efter matchen om dom hade haft en enda målchans i andra halvlek, det hade dom inte. Trots ett stort spelövertag skapade hemmalaget inga superchanser, det närmaste var när Jesper Svensson ryckte loss från sin bevakning, men kom ur vinkel och Tommy Naurin räddade utan några större bryderier.

Men så kom då minut sjuttiosex, en hemmaspelare föll precis utanför straffområdet och Al-Hakim blåste i pipan, frispark och ett jätteläge. Inhopparen Stian Aasmundsen stegade fram, måttade och sköt via Naurins händer ribba in. 2-1 och nu såg det tungt ut.

Slutforceringen dröjde och förutom en nick av Marcus Danielsson som rensades undan så var det inga riktigt farliga chanser, tills en boll gick mot bortre stolpen, Sebastian Rajalakso försökte möta på ett tillslag men sparkade ihop med en Jönköpings-spelare, Al-Hakim lyfte pipan till munnen och blåste straff. Rajalakso haltade något efter duellen och fram klev Marcus Danielsson, som var kylan själv och sköt in straffen till 2-2.

En enormt viktig poäng och lika viktigt var att Jönköping inte vann.