Kalmar FF – GIF Sundsvall

• Publicerad 27 maj 2017

Det blev ingen rolig vistelse för GIF Sundsvall på Guldfågeln Arena när man under gårdagen föll tungt med 3-0 mot hemmalaget Kalmar.

Det var inte mycket som stämde. GIF Sundsvall hade stora problem i defensiven och skapade inte heller särskilt mycket offensivt. Redan under första halvlek hade Kalmar säkrat seger och GIF Sundsvall hade inte mycket att säga till om.

GIF Sundsvalls första målchans kom i den 7:e matchminuten när Kristinn Freyr Sigurdsson drog ett skott som gick i den högra stolpen. Minuten efter hade även Linus Hallenius ett skott utifrån som smet strax utanför. Därefter tog Kalmar över matchen helt och gjorde tre mål under loppet av 14 minuter.

I den 13:e matchminuten tog hemmalaget ledningen när Romario tryckte dit 1-0 efter ett långt inkast in i straffområdet.

7 minuter senare dundrade det till igen och Svante Ingelsson löpte sig fri och satte 2-0 för Kalmar.

Ytterligare sju minuter senare kom nästa bakslag för GIF Sundsvall då Melker Hallberg satte 3-0 och där kändes matchen mer eller mindre punkterad.

GIF Sundsvall hade dålig press på Kalmar, vilket gjorde att hemmalaget också kunde spela sig förbi försvaret då det fanns stora ytor att spela på.

I andra halvlek bytte GIF Sundsvall spelsystem och kom ändå ut med vilja och skapade en del chanser inledningsvis, men man lyckades aldrig sätta bollen i mål och Kalmar kunde lugnt spela av matchen som slutade med 3-0.

Nu väntar ett tufft derby under kommande lördag då vi beger oss till Jämtkraft Arena för att möta Östersund.