Örebro SK – GIF Sundsvall

• Publicerad 17 maj 2017

Välförtjänt och rättvist så kom den efterlängtade segern när GIF Sundsvall besegrade Örebro SK borta på Behrn Arena med 2-0.

GIF Sundsvall öppnade piggast och efter 10 minuter hade Marcus Danielsson ett farligt läge efter en hörna som dessvärre nickades över.

Eric Björkander var mycket stabil i GIF-försvaret och gjorde det svårt för hemmalagets anfallare. Farligaste chansen för Örebro i första halvlek kom efter ett skott av Sema.

Istället var det försvararen Noah Sonko Sundberg som gav GIF Sundsvall ledningen efter ett hejdundrande skott utifrån strax innan halvtidsvilan.

I andra halvlek är det åter GIF Sundsvall som öppnar starkast och sätter än högre press på Örebro. Wilson kommer lös och är så när på att utöka GIF Sundsvalls ledning, men Jansson i målet lyckas rädda.

Med 60 minuter spelade river Plessis ner Wilson i ett friläge och ges rött kort och Örebro blir en man kort och GIF Sundsvall med klart övertag, trots det lyckas Örebro skapa en vass chans då Lorentzson nickar på nära håll men Naurin lyckas göra en benparad och rädda målet.

Inbytte Linus Hallenius kunde i den 77:e matchminuten utöka GIF-Sundsvalls ledning till 2-0 efter en fint avvägd passning av Gall till en löpande Hallenius som först skjuter på målvakten Jansson men sedan sätter returen och gör matchens sista mål.

En härlig vinst och en trepoängare hem till Sundsvall lovar gott inför måndagens match då vi tar emot IFK Göteborg hemma på Idrottsparken.