GIF. Kan. Inte. Förlora.

Superettan är på många sätt en barmhärtig fotbollsserie. Även de mest nonchalanta felpassningarna resulterar sällan i baklängesmål. Superettan är förlåtande på det sättet. Istället för den skoningslöshet som återfinns i serier på högre nivå lägger Superettan snarare en försonande arm runt spelaren och baddar dess panna– seså, nästa gång klarar du det.

Som en motvikt till denna generositet brukar det varje år i istället finnas ett irriterande bondgäng som av någon anledning vägrar att förlora. Vissa år har det känts som att Ängelholm, Falkenberg eller Ljungskile rent av skulle slagit Real Madrid borta, eller åtminstone inte förlorat.

I år verkar dock vi vara det laget.

Men som så många gånger förr fick vi börja i uppförsbacke. Redan i den första minuten hade Öster möjligheten att göra 1-0 då Carl Johanson släppte bollen mellan sina ben till Simon Alexandersson som avslutade mitt på Andreas Andersson. 1-0 kom dock bara några minuter senare då Johansson avslutade utifrån efter en hörna.

GIF hade tydliga problem med att stå emot Öster offensiv. En stor bidragande orsak till detta var bortalagets vänsterforward, Peter Petrovic. Petrovic gjorde, under de inledande tjugo minuterna, som han ville. Inlägg efter inlägg matades in mot GIF:s straffområde.

Efter de första tjugo minuterna växte GIF in i matchen. Engblom hade ett par lägen och Dennis Olsson började trampa igång på den andra vänsterkanten. Trots detta gick Öster likväl till pausvilan med en rättvis 1-0-ledning.

I den andra halvleken ägde GIF mer boll. Ett bollinnehav som förvisso tröttade ut Öster-spelarna men som sällan ledde fram till några heta chanser. Farligast blev det när Dennis Olsson fick Eric Larsson-dominera på vänsterkanten och den nykomponerade topptrion kom störtandes.

Men GIF-benen såg trötta ut, närmare bestämt 800 km-i-buss-trötta. Matchen var ett potpurri av felpassningar och missbedömningar. Men istället för att straffa oss lade Superettan istället sin försonande armt runt oss.

I den 80:e minuten blir Engblom neddragen och Alexander Henningsson får syna det röda kortet. Blomberg tog hand om den efterföljande frisparken, och som han tog hand om den. Det var som om att hans högerfot aldrig var med på den långa bussresan utan istället själv åkte privatjet till Växjö. Blomberg tog två steg och skruvade sedan bollen över muren och in vid den första stolpen – världsklass!

En poäng borta mot en toppkonkurrent får trots allt ses som godkänt och det viktigaste – Vi. Kan. Inte. Förlora.