Östersunds FK – GIF Sundsvall

• Publicerad 3 juni 2017

Östersund vann derbyt på Jämtkraft Arena och matchen slutade 3-1 mellan de båda norrlandslagen. Saman Ghoddos stod för två mål under första halvlek och GIF Sundsvall hade en klar uppförsbacke inför andra halvlek. Linus Hallenius reducerade men inhopparen Jamie Hopcutt kunde till sist fullborda resultatet till 3-1 och vinst för ÖFK.

GIF Sundsvall inledde piggt. Jonathan Morsay lyckades ta sig förbi ett antal gånger och hade tidigt i matchen ett vasst läge men som dessvärre rann utanför. Hemmalaget skulle succesivt ta över matchen och
Första målet kom i den 22:a minuten efter en slarvig bakåtpassning där Saman Ghodos fick inleda målskyttet och 10 minuter senare var han framme igen när han fick till en fullträff och dundrade in 2-0.

Sundsvall hade klar uppförsbacke efter målen och Östersund hade ett kontrollerat grepp.
Linus Hallenius skulle dock ge de tillresta Sundsvalls supportrar lite hopp när han vände upp i straffområdet och reducerade till 2-1. Sundsvall fick energi och gick för kvittering, men lyckades aldrig skapa några farliga chanser. Juho Pirttijoki byttes in och man flyttade även upp Noah Sonko Sundberg för en forcering, men istället fick man ett ytterligare mål i baken när Jamie Hopcutt fick bollen efter slarv i GIF-försvaret.

Matchen slutade således 3-1 och ÖFK gick vinnande ur striden. Nu väntar uppehåll så laddar vi med ny energi inför kvarstående matcher.