Nyheter

Filtrera
Förlust i träningsmatchen mot Östersunds FK

Träningsmatchen mellan GIF Sundsvall och Östersund slutade med 2-1 vinst för bortalaget efter en match som svängde fram och tillbaka. Båda lagen hade perioder där man förde spelet och sett till helheten var det en jämn match men där Östersund var snäppet vassare i avsluten.

Östersund inledde målskyttet tidigt i första halvlek. Alex Dyer nickade in 1–0 bakom Tommy Naurin efter cirka kvarten. Giffarna var därefter nära en kvittering efter ett skott från Pa Dibba som testade Östersunds nyförvärv Jamal Blckman i målet och Robbin Sellin var så när att springa in bollen över mållinjen men istället kunde Östersunds utöka sin ledning till 2-0 då Saman Ghoddos tog sig igenom mittförsvaret och satte bollen i mål.

GIF Sundsvall reducerade i slutet av första halvlek efter att haft tryck mot motståndarnas mål under en längre period.
Marcus Danielsson kunde snyggt klacka in bollen bakom Östersunds målvakt efter ett skott från Rúnar Sigurjónsson.

I andra halvlek jagade hemmalaget ett kvitteringsmål och man hade flera bra chanser. Marcus Danielsson höll sig framme på en hörna och nickade i ribban och Shpetim Hasani hade ett farligt läge på mål men resultatet från första havlek stod sig och det blev således en förlust mot Östersund som tog hem segern i årets första möte.