Nyheter

Filtrera
Förlust och utvisning på Danielsson

Det såg lovande ut för GIF Sundsvall när Linus Hallenius gav bortalaget ledningen i den 22:a matchminuten men hemmalaget skulle åtta minuter senare kvittera efter en frispark som Kim Källström såg till att ta hand om, som efter touch på spelare hittade sig in i mål.

Djurgården tog sedan över matchen och GIF Sundsvall föll långt ner på egen planhalva medan Djurgården pressade högt upp i plan.

Det blev än jobbigare när mittbacken Marcus Danielsson drog på sig ett andra gult kort och utvisades med fyra minuter kvar av första halvlek.

Med en gubbe kort hade GIF Sundsvall inte mycket att säga till om i andra halvlek och Djurgården hade klart bollinnehav.

Djurgården hade flertalet farliga chanser och Tommy Naurin gjorde några superräddningar i GIF-målet. Djurgårdens Jonas Olsson var framme både en och två gånger vid hörna och stökade till det i straffområdet och hemmalagets ledningsmål hängde i luften.

I den 63 matchminuten gjorde så Othman El Kabir 2-1 till Djurgården efter förarbete av Elliot Käck och därefter fick GIF Sundsvall aldrig riktigt låna bollen.

GIF Sundsvall lyckades komma till ett par ströchanser och farligaste läget för kvittering hade Linus Hallenius efter inspel av Eric Larsson.

I första halvlek är man med i matchen och det är en relativt jämn tillställning, men utvisningen av Danielsson präglar såklart matchen och gör det svårt för GIF Sundsvall att stå upp mot Djurgården i andra halvlek.
– Vi gör en bra match så länge vi är elva mot elva, då är det är en jämn match. Djurgården har en del chanser och vi har en del chanser, säger Joel Cedergren.

– Djurgården är bättre i andra halvlek. Vi har någon ströchans men inte mer än så. Djurgården är så pass skickliga i denna serien och att spela med en man mindre är tufft för oss, säger Joel Cedergren.

Nu är det bara att ladda batterierna på lördag väntar en ny viktig match då vi gästas av Halmstads BK hemma på Idrottsparken.