Nyheter

Filtrera
Ghoddos – ”Eric Larsson är jobbigast att möta”

Ghoddos – ”Eric Larsson är jobbigast att möta”

  • Publicerad 3 augusti 2017
  • A-laget

Östersunds FK befinner sig för tillfället i Luxemburg för att ta sig an Fola Esch i Europa League-kvalet. På på söndag väntar därefter returen mot Gif Sundsvall och det kommande Norrlandsderbyt närmar sig med stormsteg.  Vi fick en pratstund med Östersunds 23-årige anfallare Saman Ghoddos som gav sina tankar kring det stundande derbyt.

Vinst senast mot Gif Sundsvall på hemmaplan. Hur går tankarna inför det kommande derbyt?

– Det är en rolig match som jag ser fram emot. Det är alltid roligt med ett derby och vi haft roliga möten. 3-1 senast mot Gif Sundsvall var ett bra resultat för oss, men vi möter ett bra lag och i ett derby kan allting hända.

Känner du av rivaliteten klubbarna emellan och att det är just ett derby?

– Rivaliteten känns av en del genom att staden går ihop med laget och pushar alla lite extra till att vi verkligen måste vinna. På det sättet känner vi att det börjar att hetta till.

Vilken försvarare i Sundsvall är svårast att möta?

– Alla är duktiga, men Eric Larsson skulle jag säga är jobbigast att möta eftersom han ofta går offensivt.  Då tappar man energi att gå framåt. Ställs jag mot Larsson så får jag kanske byta kant emellanåt. Jag får hitta på någon lösning, det gjorde jag ju senast. Sundsvall är inte ett enkelt lag att möta och de spelar stundtals fin fotboll och har ett bra försvarsspel när det stämmer, så det gäller att hitta de delarna vi kan såra dem på.

Många är imponerade över er säsong så här långt, både i Allsvenskan och Europa League-kvalet. Vad är det som gör er till ett sådant bra lag?

– Vi har en bra trupp så vi kan rotera runt på många olika spelare. Vi tror på oss själva och på vår idé och därför går det också bra. Det är en vägvinnande fotboll, men det svåra är att alltid få till det.

Vad tycker du om din egen prestation den här säsongen?

– Det har gått ganska bra, men jag förväntar mig att prestera ännu bättre. Jag har haft en skada här på slutet där jag belastat hälen och blivit tvungen att vila. Jag är inte nöjd men ändå stolt.

Hur påverkar det att ha det så tätt med matcher när ni nu också kvalar till Europa League?

– Jag tycker det är det roligt med mycket matcher, men det tär på kroppen och man blir trött och sliten. Huvudet blir fullspäckat och du ska ställa om från en match till en annan. Då gäller det att vara stark och fokusera.

Dubbla mål senast mot Gif Sundsvall, men vem gör målen under det kommande derby?

– Jag tror Brwa Nouri, Sotirios på en nick från hörna och Hosam Aiesh på soloräd.

 

Fotograf: Tobias Nykänen/BILDBYRÅN