Nyheter

Filtrera
GIF befäster serieledningen efter målkalas på Norrporten arena

Det blev en märklig match på Norrporten arena den 8 maj. GIF Sundsvall såg ut att gå mot en klar seger efter en rivstart och ledning med 3-0 i paus men det blev dramatik i andra när gästerna knappade in. Matchen  slutade 4-3 och GIF Sundsvall befäster serieledningen.

Johan Eklund, som leder poängligan, gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter 10 min. på pass från Robert Lundström. Samma konstellation låg bakom 2-0 efter 13 min. Rúnar Már Sigurjónsson svarade sedan för sitt första mål för GIF när han satte 3-0 efter 33 min.

Efter paus gjorde ÄFF tämligen omgående 3-1 genom Ayinoko. När Daniel Sliper drog in 4-1 på volley efter 53 min.  kändes seger klar men gästerna ville annat och reducerade på nytt genom Baggner efter 60 min. och Ayinoko efter 72 min. Avslutningen blev därför dramatisk men GIF kunde hålla undan till 4-3.

Förra omgångens succéman, Robbin Sellin, fick avbryta matchen pga. ett befarat benbrott.